fbpx
Acum citesti:
Spitalul Municipal Mediaș este în carantină
Intreg articolul 1 minute de lectura

Spitalul Municipal Mediaș este în carantină

Spitalul Municipal Mediaș este, oficial, în carantină. Din cauza numărului mare de îmbolnăviri de viroze și gripă, conducerea spitalului medieșean a decis declararea carantinei.

“Din cauza valului de îmbolnăviri de gripă, conducerea Spitalului Municipal Mediaș a decis instituirea stării de carantină pe secțiile spitalului nostru. Acest lucru înseamnă că vor fi restricționați aparținătorii pacienților în a-i vizita. Nu am avut cazuri de gripă și vrem să rămână tot așa”, a spus Jan Mircea Truță, directorul medical al Spitalului Municipal Mediaș.

25 de oameni au murit în țară până la această dată din cauza gripei. Virusurile gripale se transmit de la om la om prin tuse şi strănut. Există însă şi riscul transmiterii prin atingerea suprafeţelor sau obiectelor contaminate cu virusuri gripale.

Medicii recomandă respectarea măsurilor de igienă personală (spălarea pe mâini cu apă şi săpun, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos cu alimentaţie bazată pe fructe şi legume, odihnă şi mişcare), evitarea automedicaţiei şi prezentarea la medic încă de la primele semne de boală, pentru diagnostic şi tratament.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.