fbpx
Acum citesti:
Un nou caz de gripă confirmat în laborator, în județul Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Un nou caz de gripă confirmat în laborator, în județul Sibiu

Directia de Sãnãtate Publicã anuntã cã numãrul cazurilor de gripă confirmate cu ajutorul laboratorului din București a ajuns la 6. Cel mai recent confirmat caz sibian este cel al unei femei în vârstă de 37 de ani care este internată în stare gravă pe sectia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

”Numărul confirmărilor cu virus gripal în județul Sibiu a ajuns la 6 cazuri. Institutul Cantacuzino a confirmat un nou caz pozitiv pentru virus pandemic AH1. Pacienta este internată, intubată, în stare gravă.”, spune Krisztina Gaal, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică a județului Sibiu.

Femeia în cauză este internată la spitalul din Sibiu încă de săptămâna trecută când a ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe cu febră, tuse, deshidratare si sindrom de hepato citoliză.

Primul caz de gripă confirmat cu laboratorul în județul nostru a fost cel al unui băiețel în vârstă de 3 luni depistat pozitiv pentru virus de tipul A H1 pdm9 urmat, la doar o săptămână distanță de o altă confirmare, de această dată la un băiețel în vârstă de 8 luni. Acesta a fost diagnosticat cu virus de tip AH3.

A mai fost confirmat un caz la un copilaș în vârstă de un an si încă unul la un bărbat de 62 de ani. Vârstnicul a pierdut din păcate lupta cu boala.Un alt caz a fost confirmat la un tânăr în vârstă de 19 ani. Și acesta este internat, în stare gravă, în spital.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.