fbpx
Acum citesti:
EUROSTAT: România are cei mai sănătoși copii din Europa, peste 99%. Urmează Bulgaria, Malta și Italia
Intreg articolul 2 minute de lectura

EUROSTAT: România are cei mai sănătoși copii din Europa, peste 99%. Urmează Bulgaria, Malta și Italia

Eurostat a publicat date statistice pentru 2017, din care reiese că procentul de copii sănătoși din România este cel mai mare din Europa, la toate categoriile de vârstă, până la 16 ani, respectiv 99,4% din copii. Aceștia au fost declarați într-o stare bună sau foarte bună de un membru al familiei.

România are cei mai sănătoși copii din Europa, după cum reiese din datele publicate de Eurostat, care arată că România, Italia, Bulgaria și Malta au cel mai mare procent de copii sănătoși. La polul opus se află Portugalia, Letonia, Estonia, cu procente sub 90%.

În două din cele trei categorii principaleîntre 5 și 9 ani și între 10 și 15 ani, România se situa, în 2017, pe locul 1, deasupra tuturor țărilor europene. La categoria sub 5 ani, Bulgaria avut un procent mai bun, 99,6% copii într-o stare de sănătate bună sau foarte bună, în timp ce România, pe locul al doilea, a avut un procente de 99,4%.

Datele au fost extrase dintr-o statistică mai amplă pentru 2017, EU-Statistics on Income and Living Conditions (EU-SILC). Informațiile din statistici sunt colectate pe baza declarațiilor membrilor familiei.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.