fbpx
Acum citesti:
Șase cazuri de gripă confirmate în județul Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Șase cazuri de gripă confirmate în județul Sibiu

Numărul infecțiilor respiratorii acute continuă să crească. Cel puțin așa arată statistica ultimei săptămâni de supraveghere. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică anunță că în săptămâna 28 ianuarie – 3 februarie, la nivelul județului Sibiu s-au înregistrat 4.199 de cazuri, cu circa 43% faţă de cele din săptămâna anterioară de raportare (2.927). Analiza stratificată pe grupe de vârstă arată că cele mai multe cazuri (circa 35%) s-au înregistrat la grupa de vârstă 15 – 49 ani.

De asemenea, numărul pneumoniilor din această săptămână de supraveghere este de 806 cazuri. Cele mai multe cazuri (283) survenind la grupa de vârstă 15-49 ani. Ponderea internărilor cu pneumonii din totalul cazurilor a fost de 23,32%, predominând internările la grupa de vârstă 65 de ani și peste.
Ponderea mică a internărilor cu infecţii acute respiratorii (1.64%) indică faptul că majoritatea cazurilor sunt forme ușoare, însă ponderea internărilor cu gripă (30.61%) arată că sunt și multe cazuri care au necesitat spitalizare.
Cazurile de gripă raportate în acestă săptămână au fost 98, cu 10 mai multe față de săptămâna precedentă.
„În cursul săptămânii trecute s-a recoltat o probă pentru detectare de virus gripal în sistem sentinelă de la un caz cu suspiciune de gripă, aflată în curs de investigare. Au mai fost recoltate încă 4 probe pentru detectare de virus gripal, dintre care 2 au avut rezultat pozitiv pentru virusul gripal tip AH1pdm09, la un tânăr de 19 ani din Copșa Mică și la o femeie de 37 de ani din municipiul Sibiu, două fiind în curs de investigare”, transmite Krisztina Gaal, purtător de cuvânt al instituției.
De la începutul anului, în județul Sibiu au fost înregistrate 6 cazuri de gripă confirmată și un deces din cauaza gripei.

 

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.