fbpx
Acum citesti:
Lucia Goreaev: „producem cosmetice pentru cei care au încredere în puterea vindecătoare a plantelor”
Intreg articolul 5 minute de lectura

Lucia Goreaev: „producem cosmetice pentru cei care au încredere în puterea vindecătoare a plantelor”

De aproape 25 de ani, Ceta Sibiu ne oferă frumusețe și sănătate prin ​unguente, creme, șampoane și geluri care au la bază puterea vindecătoare a plantelor medicinale. Este unul dintre cei mai longevivi producători romani de cosmetice ​care au în formulările lor plantele tradiționale românești. Ceta este dovada vie că atunci când faci lucrurile cu grijă și cu dragoste, rezultatele sunt pozitive și se măsoară în aprecierea și loialitatea oamenilor față de produsele tale.

Sunteți prezenți pe piața cosmeticelor naturale din România și în casele românilor de aproape un sfert de secol. Care este secretul?

Lucia Goreaev, fondator Ceta Sibiu: Această poveste frumoasă, numită Ceta Sibiu a început în 1995 și suntem printre primii producători români de unguente. ​A fost o muncă de pionierat. Un secret al acestei longevități nu cred că există, dar din acel moment și până în prezent am păstrat calitatea și autenticitatea rețetelor ​noastre. Producem doar după rețetele ​și tehnologiile noastre originale, unele sunt printre cele mai vechi și mai eficiente, astfel încât principiile active ale plantelor sunt valorificate la maxim. Aprecierea muncii noastre vine chiar din piață, de la cei care ne-au acordat încrederea lor și continuă să cumpere produsele Ceta de aproape 25 de ani.

De departe cel mai reprezentativ produs Ceta Sibiu este unguentul de gălbenele. 

L.G.: Este adevărat, acesta este cel mai cunoscut produs al nostru, ​unguentul cu eticheta portocalie pe care o știe toată lumea. Aceasta a fost și prima rețetă creată și cred că fiecare român a avut cel puțin o dată în casa lui acest unguent de gălbenele. ​Este un produs pe care îl găsiți nemodificat ca și aspect și calitate de aproape un sfert de secol. Este o mare performanță. Toată gama noastră de unguente este foarte apreciată pentru efectul lor terapeutic, dar adesea sunt folosite și în cosmetică. Sunt făcute frumos și curat aici la Sibiu, nu au efecte secundare, sunt 100% naturale, nu conțin coloranți, conservanți sau parfum.

 

Aveți o gamă de cosmetice cu fosfolipide. Ce ne puteți spune despre beneficiile acestora și pentru cine sunt potrivite?

L.G.: Această gamă de cosmetice este o continuare a muncii noastre de până acum. Alături de plante am adăugat și fosfolipide esențiale. Acestea au un rol vital în procesul de hidratare, de restructurare celulară, în prevenirea îmbătrânirii pielii tinere și regenerarea celei mature. Restabilesc funcția de protecție a pielii și contribuie la absorbția substanțelor active în straturile profunde ale tegumentului. Un mare avantaj al acestor creme este acela că se absorb rapid în piele și nu îngreunează epiderma.

Un ingredient pe care cu toții îl avem în bucătărie, dar pentru cu totul alte scopuri, dumneavoastră l-ați folosit pentru crearea unei game de produse. Mă refer aici la bicarbonatul de sodiu. 

L.G.: Primul gând care îți vine în minte atunci când auzi de bicarbonat este acela că poate fi folosit în bucătărie. Dar acesta este la fel de eficient în ritualurile de îngrijire personală datorită multiplelor sale beneficii. După aproape un an de muncă în care am făcut și refăcut teste la nesfârșit, am reușit să ajungem la formulele ideale pentru aceste produse. În această gamă avem un șampon, un gel de duș și un gel intim și toate îmi sunt la fel de dragi. Suntem primii și singurii din România care au dezvoltat o gamă de produse de îngrijire ce au la bază bicarbonatul de sodiu. La crearea șamponului, alături de bicarbonat am adăugat fosfolipide esențiale, extract de urzică, mesteacăn și castane. Șamponul asigură volum de durată și strălucire, previne mătreața și echilibrează producția naturală de sebum. În timp, stimulează regenerarea rădăcinii și a firului de păr. Gelul de duș cu bicarbonat are în plus aloe, extract de mușetel și de gălbenele. Conținutul ridicat de fosfolipide ajută la reglarea PH-ului, la tratarea iritațiilor pielii și la îndepărtarea petelor roșii. Am completat această gamă și cu un gel intim care previne dezvoltarea bacteriană, îngrijește și curăță delicat zona intimă, reglează PH-ul mucoasei și oferă o senzație de curățenie și confort.

Ca o răsplată pentru munca dumneavoastră continuă de peste două decenii ați fost desemnată în decembrie câștigătoarea categoriei „Antreprenorii viitorului”, în cadrul evenimentului Gala Revistei Cariere 2018. Ce a însemnat acest lucru pentru dumneavoastră și ce imbold v-a dat pentru mai departe?

L.G.: Și să fiu nominalizată în acea companie selectă a fost o onoare, cu atât mai mult câștigarea premiului. M-am simțit foarte fericită pentru acest premiu și este o recunoaștere a muncii mele și a produselor pe care le creăm de peste două decenii. Pentru mine asta înseamnă că munca mea nu a trecut neobservată, că mă bucur de susținere și credibilitate. Pot privi cu încredere spre viitor.

Și, în final, unde găsim produsele Ceta?

L.G.: În magazinele de produse naturiste, iar o parte dintre ele în lanțul de magazineTrans Agape.

 

Mai multe informații despre produsele Ceta Sibiu găsiți pe site-ul: www.ceta-sibiu.ro și pe pagina de Facebook/CETA SIBIU.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.