fbpx
Acum citesti:
Acupunctura: sănătatea de la capătul acului
Intreg articolul 5 minute de lectura

Acupunctura: sănătatea de la capătul acului

Sănătatea este cel mai de preț avut al nostru. Atunci când aceasta este pusă la încercare, ar trebui să ne întrebăm care e cea mai bună soluție pentru noi, să cunoaștem toate opțiunile.

Pe Weilai am cunoscut-o zâmbind. A locuit până nu demult în Hawaii și Manhattan, dar cumva s-a îndrăgostit de Sibiu și l-a ales ca noua ei casă. Weilai conduce cu mult profesionalism echipa TCM Acupunctură din Sibiu, fiind în egală măsură pasionată de artă, psihologie, meditație și filosofie și de ski în munții României.

În spatele experienței stau însă, atât cei 7 ani de studiu a Medicinei Tradiționale Chineze, studii acreditate și în Statele Unite ale Americii unde Weilai a practicat, dar mai ales numeroasele workshop-uri şi cursuri pe temele celor mai noi tehnici și metode de tratament din  America, China si Japonia. Încrezătoare, Weilai ne mărturisește că fiecare persoană care trece pragul clinicii, nu este un simplu pacient, este o ființă complexă, cu o capacitate extraordinară de autovindecare, al cărei echilibru trebuie restabilit atunci când are o afecțiune. Astfel, am ajuns să discutăm despre acupunctură și mai ales despre beneficiile acesteia, din păcate prea puțin cunoscute la noi, până în acest moment sperăm.

Pentru început, trebuie să știm că acupunctura cât și presopunctura sunt metode care fac parte din vastul univers al medicinei tradiționale chineze (Traditional Chinese Medicine) folosind sistemul meridianelor, anume acele canale prin care energia vitală Qi străbate corpul. Terapeutul identifică și acționează diferite puncte pe meridiane, aceste puncte fiind corespondetele diferitelor organe. În acest fel se reface echilibrul între corp și minte, între fizic și psihic.

Care sunt beneficiile acupuncturii?

„În Occident, acupunctura și presopunctura sunt cunoscute mai ales ca și tehnici pentru ameliorarea durerii. Chiar și armata americană le folosește pentru a trata durerea, stresul post-traumatic sau dependența de analgezice la soldați și veterani. În Asia, acupunctura este folosită la scară largă. Aceasta e cunoscută pentru tratarea aproape oricărei boli sau chiar și pentru anestezie în cazul operațiilor pe cord deschis. Progresul medicinei moderne este incredibil, mortalitatea infantilă a scăzut cu 50% în ultimii 25 de ani. Speranța de viață a crescut. Totuși, acolo unde e posibil, oamenilor li se oferă acupunctura ca și alternativă fără efecte adverse, lăsând intervenția chirurgicală ca ultimă opțiune. În plus, acupunctura este per ansamblu o soluție mai ieftină și mai puțin traumatizantă pentru corp în comparație cu operațiile sau medicația pe termen lung”, spune Weilai.

Ce afecțiuni tratează acupunctura?

„Am cunoscut terapeuți din lumea întreagă, fiecare cu o perspectivă ușor diferită asupra metodelor și teoriilor. E ca la șah, regulile rămân aceleași, dar după trei mutări ai un milion de opțiuni. Așadar, eu pot vorbi în numele terapeuților de la TCM Acupunctura. Sunt atâtea afecțiuni pe care le putem trata sau pe care le putem preveni, încât pare mai ușor să vorbesc despre ceea ce nu putem face în acest moment” consideră Weilai.

Dna terapeut Weilai nu va trata fracturi sau răni deschise, nici femei însărcinate. Totuși, va ajuta pacienții să se refacă după un infarct, atac cerebral sau pe cei ce au trecut prin chimioterapie. Deloc de neglijat sunt și problemele emoționale, bolile secolului, precum stresul și insomnia care pot fi diminuate prin acupunctură. Un efect major poate fi obținut și în eterna luptă cu greutatea și kilogramele.

Weilai Audrey: „Scopul este să ajutăm corpul să își regăsească circulația Qi și să reducă arealul afectat”

Pacienții care trec pentru prima oară pragul clinicii TCM Acupunctura din Sibiu vor beneficia mai întâi de o consultație. Astfel, terapeutul va alege tipul de tratament individualizat, personalizându-l în funcție de nevoile și de bugetul fiecăruia. Cei 4 piloni pe care se bazează sesiunile de tratamet sunt: acupunctura/presopunctura, moxibustia, streching-ul (după o metodă Bendable Body, dezvoltată de John și Sita – New York) cât și coaching-ul pentru un stil de viață sănătos.

„Dacă alegi un pachet all inclusive – pe care îl recomandăm pentru că aduce rezultate mai rapide într-o singură ședință decât dacă am alege serviciile separat- terapeutul poate folosi o combinație între acupunctură, moxibustie, terapia cu ventuze, masajul Gua Sha al capului, lumina infraroșie, reflexoterapie, electroacupunctură, streching, toate acestea în funcție de nevoi și toleranță. Scopul este să ajutăm corpul să își regăsească echilibrul Qi și să se reducă zonele afectate.”

Dacă vrei să descoperi o echipă profesionistă, dar empatică și înțelegătoare, contactează pentru sănătatea ta TCM Acupunctura Sibiu, cu sediul pe B-dul. Vasile Milea, nr. 45. Programează-te pentru o consultație la telefon: 0739487560. Află mai multe urmărind și pagina de Facebook (tcmacupunctura).

Weilai alături de Master Benqiang

 

Weilai împreună cu Kiiko Matsumoto, Master Acupunctură

(foto – arhiva personală Weilai Audrey)

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.