fbpx
Acum citesti:
Scrisoarea de despărțire a fostei directoare a Serviciului de Ambulanță Sibiu: “Da, am greșit!”
Intreg articolul 3 minute de lectura

Scrisoarea de despărțire a fostei directoare a Serviciului de Ambulanță Sibiu: “Da, am greșit!”

Alina Tărănăuceanu, fosta directoare a Serviciului Județean de Ambulanță Sibiu, a decis, în sfârșit, să vorbească în legătură cu demiterea ei postul pe care l-a deținut.

Săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a transmis la solicitarea Sibiu 100% că demiterea Alinei Tărănăuceanu s-a produs în urma unor verificări. „Decizia de încetare a contractului de management al directorului SAJ Sibiu a fost luată in urma verificărilor realizate de către Corpul de Control al MS. Una dintre măsurile dispuse in Raportul de Control vizeaza aceasta decizie.” se arată în anunțul transmis de Ministerul Sănătății către Sibiu 100%. „Conducerea MS va numi un nou manager la SAJ Sibiu ân cel mai scurt timp”, mai spuneau cei de la minister.

Acum, Alina Tărănăuceanu a transmis presei o scrisoare aparent explicativă, în care recunoaște, ironic, că a greșit, subliniind, însă, toate problemele cu care s-a confruntat în perioada în care a condus SAJ: personal subdimensionat, ambulanțe vechi, fără specialiști.

Citiți integral scrisoarea directoarei demise:

Da, am greșit.

Da, am greșit pentru că nu am întrerupt activitatea în ianuarie 2017.

Da, am greșit pentru că, având un singur referent cu atribuții pe achiziții, internat în spital, am continuat să repar ambulanțele vechi, din 2001.

Da, am greșit pentru că am acceptat ca activitatea financiar-contabilă, coordonată de directorul economic, să fie asigurată, în ianuarie 2017, de către un singur om.

Da, am greșit pentru că am menținut funcționalitatea unui serviciu public de importanță strategică cu un buget împărțit în 87% cheltuieli salariale și 13% bunuri și servicii.

Da, am greșit pentru că am acceptat să funcționez cu jumătate de consilier juridic și cu zero auditori interni.

Da, am greșit pentru că cele trei compartimente tehnice asigurate de către directorul tehnic au fost asigurate de două persoane.

Da, am greșit pentru că am semnalat în scris, în nenumărate rânduri, nefuncționalitățile de la SAJ Sibiu, atât la nivel local, cât și la nivel central, începând din 2014 și așteptând fără să vină răspunsuri, până acum o săptămână.

Da, am greșit pentru că am căutat împreună cu organizația sindicală soluții atât pentru drepturile angajaților, cât și pentru problemele personale ale acestora.

Da, am greșit pentru că am crezut în scopul meu în viață, OMUL, fie el angajat sau beneficiar al serviciilor de asistență medicală de urgență, poate fi susținut în viață de un mijloc numit funcție după 20 de ani de activitate în această organizație.

Mulțumesc acelora care m-au susținut și mai ales celor care nu au făcut-o.

Poate, astfel, noua conducere SAJ va reuși să depășească limita de avarie umană, tehnică și financiară.

Cu respect,

Dr. Alina Felicia Tărănăuceanu

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.