19.1 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Nouă elevi premiați în cadrul concursului Anti-fumat organizat de Spitalul TBC

Cele mai citite

Nouă dintre elevii sibieni care au participat la concursul de desene anti-fumat organizat de Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu au fost premiați miercuri, 29 mai. Elevii care au realizat cele mai sugestive desene anti-fumat provin atât de la școli din municipiul Sibiu, cât și din județ.
Concursul de desene pe tema „Renunțarea la fumat salvează vieți”, inițiat în cadrul Săptămânii Anti-Fumat, s-a desfășurat pe 3 secțiuni: învățământ primar, învățământ gimnazial și învățământ liceal. Desenele câștigătoare au fost selectate dintr-un total de aproape 300 de lucrări primite de la elevi.
Evenimentul face parte din calendarul activităților desfășurate în cadrul Săptămânii Anti-Fumat (27-31 mai), organizată de Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, cu ocazia Zilei Mondiale fără Tutun, marcată anual în data de 31 mai.
„În acest an am decis ca Spitalul de Pneumoftiziologie să se implice mai puternic în marcarea Zilei Mondiale fără Tutun, organizând timp de o săptămână acțiuni de conștientizare a pericolului pentru sănătate pe care îl reprezintă fumatul. Astfel, am gândit mai multe evenimente prin care să atragem atenția atât elevilor și studenților, cât și fumătorilor despre pericolul la care se expun atunci când recurg la țigări. Cred că este important să facem alegeri benefice pentru sănătatea noastră, să spunem NU fumatului și să acordăm prioritate vieții”, spune Cristian Roman, Manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.
Câștigătorii pentru ciclul primar au fost:
Iuga Ionuț – Școala Gimnazială Tilișca – cls.a IV-a
Mitrică David Fabian – Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu – cls. a IV-a D
Jibotean Ana – Școala Gimnazială Tilișca – cls. a IV-a
Câștigătorii pentru ciclul gimnazial:
Lucaci Andrada Ioana – Școala Gimnazială nr.13 Sibiu – cls. a V-a
Rusu Oana – Colegiul Național „S.von Brukenthal” Sibiu – cls. a VI-a A
Băilă Emilia – Colegiul Național „S.von Brukenthal” Sibiu – cls. a V-a B
Câștigătorii pentru ciclul liceal:
Mașca Dariana – Colegiul Agricol „D.P. Barcianu” Sibiu – cls. a IX-a E
Tileagă Mădălina Daniela – Colegiul Agricol „D.P. Barcianu” Sibiu – cls. a X-a A
Pleșca Antonia – Colegiul Național „S.Brukenthal” Sibiu – cls. a X-a D
Desenele premiate vor fi expuse pe pancarte, în cadrul Marșului Anti-Fumat, organizat joi, 30 mai, orele 15:00, pe traseul str. Nicolae Bălcescu – Piața Mare.

 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

În 3 aprilie are loc ultima sesiune de consultare publică pe tema noului Plan Urbanistic General

Ultima sesiune de consultare publică pe tema noului Plan Urbanistic General (PUG) din Municipiul Sibiu este programată să aibă...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect