8 C
Sibiu
joi, aprilie 25, 2024

Bolnavii de COVID-19, primiți de Spitalul de Urgență Sibiu într-un fost chioșc de fast-food

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

 

Publicitate

Pacienții infectați cu coronavirus care ajung la Spitalul de Urgență Sibiu sunt primiți și triați într-un chioșc de fast-food dezafectat, nu în UPU. Spațiul, care a aparținut unei societăți comerciale, a fost cumpărat de spital și amenajat de urgență în pandemie, arată Libertatea.

Conform aceleiași surse, decizia de a transforma fostul chioșc în triaj pentru persoanele infectate cu noul coronavirus a venit pe fondul lipsei de spațiu.
”Nu aveam alt spațiu în care să primim pacienții deja confirmați cu Covid, ca aceștia să nu se intersecteze cu cei asupra cărora planează doar suspiciunea că ar fi infectați. Chioșcul a fost al unei societăți comerciale care închiriase teren în incinta spitalului. Ulterior, a fost cumpărat de către spital. A fost dezafectat, înauntru sunt paturi, s-a creat un circuit cu calculator, cu masă de tratament”, a explicat pentru Libertatea Liliana Coldea, managerul Spitalului.
Aceasta a precizat că acest chioșc, în interior, are structură de UPU, cu 12 paturi.
De asemenea, în spatele unității s-a amenajat o structură modulară în care pacienții suspecți de Covid ”sunt examinați, izolați și așteaptă rezultatul testului”.
 
 

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Fără permis la volanul unui tractor, la un pas să provoace un accident rutier grav

Fără permis de conducere, un bărbat a fost la un pas să provoace un accident rutier grav, în Porumbacu...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect