16.2 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Masca devine obligatorie în spațiile publice deschise din Topârcea, Tilișca, Săcel și Agnita. Ce măsuri au mai fost luate

Cele mai citite

 

Toârcea, Tilișca, Săcel și Agnita au intrat în Scenariul Roșu, în contextul COVID, înregistrând o rată de incidență de peste 3/ mia de locuitori.

Astfel, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat o serie de măsuri, adoptate în carul Hotărârii nr. 62/ 2020 și care vor fi valabile începând de la miezul nopții și până în 5 noiembrie.
În acest sens, masca va deveni obligatorie în toate spațiile publice deschise, iar administratorii spațiilor publice deschise trebuie să afișeze, la loc vizibil, această măsură.
De asemenea, organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și / sau concerte, precum și a spectacolelor de tipul drive-in vor fi interzise în acest interval.
În plus, activitatea cu publicul a operatorilor economice care desfășoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi /sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor va fi interzisă, iar activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare va fi permisă doar pentru persoane cazate în cadrul acestor unităţi.
În ceea ce privește activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, aceasta va fi, de asemenea, interzisă.
Potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în Apoldu de Sus, Nou, Copșa Mare, Săcădate și Ruja incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a atins cel puțin 1.5/ mia de locuitori. Și aici au fost luate mai multe măsuri, printre care reducerea la 30% din capacitatea cinematografelor, instituțiilor de spectacole/ concerte, precum și a restaurantelor și cafenelelor, permisă între orele 6 – 23.
De asemenea, operatorii economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc își vor putea desfășura activitatea fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

All 4 Sport Sibiu, noi performanțe la campionatele regionale de înot

Micii sportivi de la Clubul All 4 Sport Sibiu s-au întors cu rezultate notabile de la Campionatele Regionale de...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect