9.1 C
Sibiu
joi, aprilie 25, 2024

Gabriel Budescu, fostul șef al DSP Sibiu, propus pentru funcția de director medical al Spitalului TBC

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

 

Publicitate

Gabriel Budescu, fostul director al Direcției de Sănătate Publică Sibiu, este propus pentru funcția de director medical interimar al Spitalului de Pneumoftiziologie.

Budescu și-a înaintat demisia din funcția de șef al DSP Sibiu, invocând motive de sănătate, în dimineața în care vicepremierul Raluca Turcan și Raed Arafat, șeful DSU, i-au cerut demisia managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, Liliana Coldea. Cu o zi înainte de vizita oficialilor, Guvernul l-a demis din funcția de subprefect al Sibiului pe Rareș Macrea.
În ședința de Consiliu de Administrație a Spitalului TBC din Sibiu, organizată în 26 noiembrie, directorul medical Ioan Drăghilă a anunțat din nou că vrea să se dedice doar activității medicale propriu-zise și că nu dorește să îi mai fie prelungit mandatul de director medical.

„În ședința amintită, domnia sa l-a propus Consiliului de Administrație ca director medical pe domnul dr. Gabriel Budescu, ținând cont de faptul că acesta a fost de mult timp membru al Consiliului de Administrație, cunoaște foarte bine spitalul și ne-ar putea sprijini temporar în această perioadă de pandemie”, a explicat, pentru Sibiu100%, Cristian Roman, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu.

Managerul Spitalului nu a participat la ședința din 26 noiembrie a C.A., acesta fiind în concediu medical, după ce a fost confirmat cu noul coronavirus. De asemenea, nici dr. Gabriel Budescu nu a participat la ședință, deoarece nu mai are calitatea de membru ori președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu.
Propunerea privind deținerea de către Gabriel Budescu a funcției de director medical interimar a fost transmisă de C.A. către Consiliul Județean Sibiu. CJ va analiza și va decide pe cine va numi director medical interimar, până la ocuparea acestui post prin concurs.
Această propunere a fost transmisă de C.A. către Consiliul Județean Sibiu care va analiza și va decide pe cine va numi director medical interimar, până la ocuparea acestui post prin concurs.
Procedura de concurs pentru ocuparea funcției de director medical a fost reluată după ce, în luna martie, când s-a organizat primul concurs, nu s-a înscris niciun candidat.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Încep înscrierile pentru școlile de poliție

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu organizează recrutarea candidaţilor pentru admiterea în cadrul unităţilor de învăţământ postliceal din cadrul Ministerului...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect