19.1 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Carantina se prelungește cu încă șapte zile în municipiul Sibiu și alte șase localități

Cele mai citite

Carantina va fi prelungită cu încă șapte zile în municipiul Sibiu și alte șase localități, începând de luni dimineața, ora 05:00. Alături de Sibiu, în carantină vor mai sta pentru încă o săptămână Șelimbăr, Cisnădie, Tălmaciu, Mediaș, Avrig și Orlat. Anunțul a fost făcut de autorități cu scurt timp în urmă.

Sibienii vor mai sta încă șapte zile în carantină, fiind cea de-a patra săptămână la rând în care se va aplica această măsură în municipiul Sibiu. Măsura carantinei urma să expire în această noapte iar sibienii se întrebau ce se va întâmpla de mâine, nefiind comunicat niciun anunț oficial din partea autorităților până în această seară.
Anunțul a venit cu scurt timp în urmă, Prefectura Sibiu anunțând după ora 22:30 că s-a decis prelungirea măsurii carantinei pentru municipiul Sibiu, dar și pentru alte șase localități din județ, pentru o perioadă de șapte zile, începând cu data de 7 decembrie.
„Astăzi, 6 decembrie a.c. a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu. În cadrul ședinței, cu respectarea prevederilor art. 12 din Legea 136/2020 s-au aprobat 7 hotărâri care vizează solicitarea către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenției de emitere a Ordinului Comandantului Acţiunii pentru prelungirea cu 7 zile, începând cu data de 07.12.2020 ora 05:00, a măsurii de carantină zonală în Municipiul Sibiu, localitatea Șelimbăr, orașul Cisnădie, orașul Tălmaciu, Municipiul Mediaș, orașul Avrig și localitatea Orlat”, a transmis Prefectura Sibiu.

Declarația pe propria răspundere și  modelul de declarație pentru tranzitarea localităților carantinate se publică pe site-ul Instituției Prefectului la secțiunea Activități – Situații de urgență.

( https://sb.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/ )

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Cum sărbătoresc sașii din Cisnădioara sărbătorile de Paște

În inima Transilvaniei, în preajma sărbătorilor pascale, aromele hencleșului se răspândesc în locuințe și în fiecare casă își are...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect