24.4 C
Sibiu
marți, aprilie 16, 2024

Ultimele doze de vacin gripal, distribuite de Ministerul Sănătății medicilor de famiie

Cele mai citite

Ministerul Sănătății a anunțat că urmează să finalizeze distribuția dozelor de vaccin gripal. Ultimele 540.000 doze de vaccin gripal vor ajunge astăzi și mâine la direcțiile de sănătate publică și, mai apoi, în cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Ministerul Sănătății finalizează distribuția dozelor de vaccin gripal achiziționate pentru derularea campaniei de vaccinare antigripală din sezonul 2020-2021. Pentru acest sezon, MS a achizitionat aprox. 3 milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dublă față de anul trecut.

„Reamintim că, în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită anuală a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC”, transmite MS într-un comunicat de presă.

Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi. Repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică s-a realizat în mai multe etape, începând cu data de 14 septembrie. Până la data de 29 noiembrie, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a MS, au fost vaccinate un număr de 864.796 persoane din categoriile la risc, conform monitorizărilor realizate de INSP.

Conform aceleiași surse, la nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripaclinica, IACRS si pneumonii) este în scădere. „…în săptămâna 48 de monitorizare a fost de 31.874, cu 63.9% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (88.394) și cu 27.4% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioara (43.954) – scăderi posibil datorate și subraportarilor din perioada sărbătorilor legale”, mai transmite MS.

Până în prezent a fost înregistrat un singur caz de gripă confirmat cu laboratorul și niciun deces confirmat cu virus gripal.

19.050 de doze la Sibiu, înaintea ultimei tranșe

La Sibiu, ultima tranșă de vaccin gripal a ajuns la sediul Direcției de Sănătate Publică la mijlocul lunii noiembrie. Cantitatea totală de vaccin antigripal repartizat județului Sibiu până în prezent este de 19.050 doze, distribuit în patru tranșe: prima tranșă, de 4.800 doze, recepționată în data de 15 septembrie; a doua tranșă, de 2.900 doze, recepționată în data de 28 septembrie; a treia tranșă, de 7.200 doze, recepționată în data de 12 noiembrie; a patra tranșă, de 4.150 doze, recepționată în data de 16 noiembrie.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: 9 șantiere sunt deschise în Sibiu. Unde se lucrează în această perioadă

Nouă șantiere de modernizare a străzilor sunt în desfășurare în acest moment pe diferite străzi din municipiul Sibiu.Pe strada...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect