6.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Ambulanţa Arhiepiscopiei Sibiului, pusă la dispoziţia Spitalului Judeţean de Urgenţă Sibiu

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

 

Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu (AFOS) vine în întâmpinarea nevoilor Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu în ceea ce privește transportul bolnavilor cu Covid-19 și nu numai. Cu binecuvântarea Înalpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, ambulanța de Tip 1, dotată complet, a serviciului ambulanțier autorizat al asociației Arhiepiscopiei Sibiului va transfera pacienții din secțiile Spitalului la Secția de Radiologie – Compartimentul imagistică CT RMN.

„Serviciul ambulanțier AFOS a deservit de la începutul pandemiei aproape exclusiv transportul copiilor cu dizabilități de la centrele speciale spre asistența medicală oferită de asociație. Acesta a fost creat pentru a veni în sprijinul persoanelor sărace și greu deplasabile pentru transportul lor la recuperare sau tratament, la adresa de domiciliu sau la cămin în Sibiu sau în alte localități”, spune pr. dr. Adrian Roman.
Conform acestuia, asociația eparhială a înființat acest serviciu socio-medical pentru a fi complementar altor programe derulate de Biserică în domeniul sănătății. Spre exemplu, Programul Socio-Medical ”Sănătate pentru Sate”, în cadrul căruia se asigură asistență medicală gratuită persoanelor care locuiesc în zone defavorizate de pe raza eparhiei. Persoanele beneficiare ale acestui program provin din localități în care nu sunt furnizate servicii medicale, adică nu există medic de familie, sau nu sunt asigurate de CNAS, ambulanța fiind în acest caz de un real folos. Numărul total de beneficiari în cadrul acestui Program Socio-medical este de 2.372 de persoane, cinci astfel de activități desfășurându-se pe parcursul acestui an.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect