13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Astăzi ajunge în țară cea mai mare tranşă de vaccin anti-COVID produs de Pfizer BioNTech

Cele mai citite

România va primi, luni, cea mai însemnată tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 725.400 doze, informează Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara, potrivit unui comunicat al CNCAV, transmis, duminică, AGERPRES.

Transportul în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Dozele de vaccin vor fi distribuite astfel:

* Centrul Naţional de Stocare Bucureşti – 175.500 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Braşov – 85.410 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Cluj – 93.600 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Constanţa – 92.430 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Craiova – 91.260 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Iaşi – 93.600 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Timişoara – 93.600 doze.

Potrivit CNCAV, până în prezent, ţara noastră a recepţionat 4.397.309 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 3.843.269 au fost deja utilizate.

Noua tranşă de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca) de 40.800 de doze va fi transportată în România de firma producătoare. Dozele de vaccin vor fi aduse în Capitală pe cale terestră şi vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Ele vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional în perioada următoare.

Până în prezent, ţara noastră a recepţionat 1.517.200 doze de vaccin produse de compania AstraZeneca, iar, începând cu data de 15 februarie, 533.125 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei. (AGERPRES)

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Copaci transplantați de pe o stradă din Sibiu. Artera a intrat în lucrări de modernizare

Lucrările de modernizare a străzii Marburg din cartierul Tineretului au început, anunță municipalitatea sibiană.Acestea includ relocarea rețelelor de utilități,...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect