8 C
Sibiu
joi, aprilie 25, 2024

Hipertensiunea pulmonară, dezbătută de medicii cardiologi sibieni

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Medicii cardiologi ai SCJU Sibiu au participat în perioada 12-13 septembrie 2014 la simpozionul „Hipertensiunea pulmonară”, eveniment organizat la Sibiu de către Fundaţia Română a Inimii şi Casa Inimii Sibiu.
Pe parcursul celor două zile au fost organizate mai multe sesiuni de conferinţe la care au luat parte experţi în hipertensiunea pulmonară atât din străinătate: Austria, Bulgaria, cât şi din România, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Basta”, Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant Târgu Mureş (explorări invazive şi pediatrie), Institutul Inimii „Nicolae Stăncioiu” Cluj şi Clinica Polisano Sibiu.
„Participarea SCJU Sibiu, prin intermediul colectivului de medici cardiologi ai spitalului, la organizarea şi susţinerea acestor manifestări ştiinţifice a reprezentat o oportunitate pentru acumularea de noi informaţii raportat la o tematică extrem de importantă şi mereu actuală. Aceasta cuprinde experienţa şi actualităţile, clasificări şi trialuri privitor la hipertensiunea pulmonară precum şi hipertensiunea pulmonară secundară suferinţei cordului stâng. Am avut parte de expuneri deosebite pe aceste teme şi s-a desfăşurat un schimb de experienţă prin dialog foarte util, expunere de cazuri cu probleme şi modalităţi de rezolvare”, a explicat Prof. Univ. Dr. Ioan Maniţiu, Medic Şef al Secţiei Clinice Cardiologie I a SCJU Sibiu.
Evenimentul a fost prezidat de Prof. Univ. Dr. Ion Coman, Preşedintele Societăţii Române de Cardiologie.
Pe lângă medicii cardiologi specialişti şi primari ai celei mai mari instituţii spitaliceşti din judeţ care au participat la manifestări, tinerii cardiologi medici rezidenţi din cadrul SCJU Sibiu au fost la rândul lor implicaţi activ în staff-ul organizatoric şi prezentări în cadrul conferinţelor, evenimentul reprezentând pentru aceştia o importantă oportunitate de a acumula informaţii şi experienţă.
„Am constatat cu satisfacţie că astfel de evenimente organizate în Sibiu nu sunt singulare şi că SCJU Sibiu este de fiecare dată reprezentat prin colectivul său de medici, ceea ce denotă că importanţa regională a instituţiei noastre creşte permanent, odată cu îmbunătăţirea constantă a condiţiilor de tratament precum şi datorită conduitei profesionale şi rezultatelor foarte bune ale profesioniştilor din cadrul secţiilor spitalului”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Dr. Vasile Spinean.
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu este o unitate sanitară cu paturi, de utilitate publică, cu personalitate juridică, cu rol în asigurarea de servicii medicale (preventive, curative, de recuperare şi paleative) şi care participă la asigurarea stării de sănătate a populaţiei.
În structura unităţii sunt cuprinse 1054 paturi pentru spitalizare continuă şi 50 de paturi pentru spitalizare de zi. Secţia Clinică Cardiologie I beneficiază de un total de 59 de paturi iar Secţia Clinică Cardiologie II de 39 de paturi.
În cadrul unităţii sanitare sunt deserviţi pacienţii întregului judeţ precum şi pacienţi din judeţe limitrofe cum sunt: Vâlcea, Alba sau Braşov.
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu este totodată bază de învăţământ pentru Facultatea de Medicină din Sibiu.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Bronz și calificare la barajul pentru Olimpiada Internațională de Informatică pentru un elev din Mediaș

Rezultat excepțional pentru învățământul din Mediaș, un elev al Școlii Naționale de Gaz obținând o performanță remarcabilă.O medalie de...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect