fbpx
Acum citesti:
Dăm iar startul la viață, un proiect ce merită susținut la Semimaratonul Sibiu 2015
Intreg articolul 2 minute de lectura

Dăm iar startul la viață, un proiect ce merită susținut la Semimaratonul Sibiu 2015

Sibienii pot face donații pentru achiziționarea de aparatură destinată supraviețuii copiilor născuți prematur la Maternitatea Sibiu. Asociațiile Baby Care Sibiu, Mâini Unite și E.M.M.A.au înscris la semimaratonul umanitar de sâmbătă, 30 aprilie, proiectul „Dăm iar startul la viață”. Prin banii strânși se dorește achiziționarea, pentru terapia intensivă neonatală, a unui monitor special pentru funcțiile cerebrale, care să permită urmărirea problemelor ce pot apărea la nivelul creierului și corecția promptă a acestora, pentru a evita sechelele neurologice pe termen lung.

„Pentru mine, copiii contează … Iar prematurii sunt, din punctul meu de vedere, al medicului, nişte copii deosebiţi. Nişte mici făpturi care dau o luptă de neînchipuit pentru a supravieţui. Dacă ar fi numai durerea … Nu ştiu câţi adulţi ar putea să suporte ceea ce suportă ei, uneori săptămâni, alteori luni de zile… Monitorul de oxigenare cerebrală ne-ar ajuta să le fim mai aproape la nevoie, să putem să facem mai multe pentru a le uşura lupta şi a le apropia victoria. Aşadar nu vă cer să facem exerciţii matematice. Vă cer să fiţi aproape unor copii care au nevoie de noi. De noi toţi. Pentru că împreună putem face mai multe pentru ei. Vă mulţumesc”, îndeamnă dr. Livia Ognean, Asociația Baby Care, pe contul de facebook.

„Naşterea unui copil înseamnă, petru majoritatea părinţilor, o bucurie. Pentru părinţii prematurilor bucuria acestui început este umbrită de îngrijorări, teamă şi speranţă. Începutul de drum este încă şi mai greu pentru însăşi protagoniştii acestui început în viaţă, pentru aceşti copii născuţi prea devreme. Căldura, liniştea şi pacea corpului matern, a uterului, atât de necesară desăvârşirii acestor micuţe trupuri dispare. Iar medicii şi asistentele trebuie să le asigure cele mai bune condiţii pentru continuarea dezvoltării. Iar pentru aceasta sunt necesare echipamente şi aparate moderne”, transmite și Simona Steluta MARTI, de la Organizația EMMA.

Cei care vor să îi susțină pe alergătorii înscriși la semimaraton pentru acest proiect, pot accesa link-ul de mai jos:

http://maratonsibiu.ro/proiecte-inscrise/proiecte-inscrise-2015/dam-iar-startul-in-viata/

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.