Acum citesti:
Fiecare picătură contează. Donație de sânge la Sibiu
Intreg articolul 4 minute de lectura

Fiecare picătură contează. Donație de sânge la Sibiu

Asociatia React si o companie de telefonie mobilă, impreuna cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Targu Mures si Mitropolia Ardealului – Arhiepiscopia Sibiului, anunta organizarea unei sesiuni mobile de donare de sange, marti, 16 iunie 2015 in Piata Unirii, nr. 10 ( parcarea Continental Forum), intre orele 9.00-13.00, in cadrul programului „O sansa pentru viata”. Sangele recoltat va fi folosit pentru pacientii cu arsuri grave sau pentru cei care sunt supusi unor operatii complexe, pentru bolnavii de leucemie si pentru victimele accidentelor rutiere.

Pentru a putea asigura anumite preparate dar si pentru a creste siguranta produselor sanguine, sistemul transfuzional are nevoie de donatori fideli, voluntari, care doneaza periodic, din responsabilitate fata de semeni si societate.
Aceasta sesiune, prin sangele recoltat, ofera o sansa in plus pacientilor din spitale si ajuta persoanele ocupate, dar interesate sa contribuie la salvarea de vieti omenesti. Astfel, potentialii donatori au acces la un proces de donare rapid si comod realizat intr-un autobuz special compartimentat si dotat.
Sibienii care indeplinesc criteriile minime pentru a deveni donatori sunt asteptati sa doneze sange benevol (fara bonuri valorice) in cadrul unitatii mobile „O sansa pentru viata”.

Donarea de sange trebuie sa fie un proces sigur atat pentru donator, cat si pentru primitor, de aceea persoana care doneaza trebuie sa fie sanatosa si sa indeplineasca urmatoarele conditii:
– sa aiba varsta cuprinsa in intervalul 18 – 60 ani
– greutate 50 – 100 kg femeile si 60 – 100 kg barbatii
– sa nu fi suferit in ultimele luni interventii stomatologice sau chirurgicale
– sa nu aiba/nu fi avut urmatoarele boli: hepatita (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloza, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, boli de piele, miopie peste (-) 6 dioptrii
– femeile sa nu fie insarcinate, in perioada de lauzie, in perioada menstruala.

Inainte de donare, se recomanda consumarea unei cani cu ceai sau cafea, un mic dejun normal (legume, fructe, fara multe proteine si grasimi). Nu se fumeaza inainte si dupa donare cu o ora.
In urma donarii, sangele donatorului este improspatat, imunitatea organismului creste, iar riscurile de paralizie si de accident vascular se reduc cu aproximativ 30%.
Mai multe informatii despre donarea de sange sunt disponibile pe pagina www.pentruviata.com

Ofera o sansa pentru viata! Doneaza sange!

„O sansa pentru viata” este cel mai amplu program national de donare de sange derulat pana in prezent in Romania. Programul derulat de Asociatia React si Fundatia Vodafone Romania, a fost lansat in mai 2008 cu scopul de a imbunatati sistemul transfuzional romanesc. Pana in prezent, in cadrul acestuia au fost recoltati mai mult de 66.000 de litri de sange care au salvat peste 200.000 de vieti.
Asociatia React este o organizatie neguvernamentala ce participa semnificativ la dezvoltarea celor patru piloni ai unei comunitati prospere: sanatate, educatie, economie sociala si dezvoltare comunitara. Suntem printre cele mai premiate organizatii neguvernamentale din Romania, cu 14 premii de excelenta nationale si internationale castigate in ultimii ani. Implementam proiecte integrate, care produc schimbari majore in viata oamenilor prin sprijin competent si implicare activa. In cei noua ani de la infiintare, am contribuit la schimbarea vietii unui numar de aproximativ 100.000 de romani si am salvat peste 200.000 de vieti omenesti. React are filiale in 5 orase din tara, o echipa de 50 de angajati si peste 200 de voluntari. www.asociatiareact.ro

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.