13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Medieșenii sunt invitați să doneze sânge, în cadrul caravanei „O șansă pentru viață”

Cele mai citite

donare-sangeAsociația React și Vodafone România, împreună cu Crucea Roșie Subfiliala Mediaș și I Love Mediaș, anunță organizarea unei noi sesiuni mobile de donare de sânge joi, 29 octombrie 2015, în Piața Regele Ferdinand, între orele 09.00-12.00. Sângele recoltat va fi folosit, pentru pacienții cu arsuri grave sau cei care sunt supuși unor operații complexe, pentru bolnavii de leucemie și pentru victimele accidentelor rutiere.

Potrivit organizatorilor, prin cei 450 ml recoltați de la un singur donator, până la trei victime pot fi ajutate să se recupereze.

În acest sens, toți medieșenii care îndeplinesc condițiile minime pentru a fi donator, sunt așteptați să doneze sânge benevol (fără bonuri valorice) în unitatea mobilă, care va fi amplasată în Piața Regele Ferdinand. Orice donator, trebuie să fie sănătos și să îndeplinească următoarele condiții:

– să aibă vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani
– greutate 50-100kg femeile și 60-100kg bărbații
– trebuie să nu fi suferit în ultimele luni intervenții stomatologice sau chirurgicale
– să nu aibă/nu fi avut următoarele boli: hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, boli de piele, miopie peste (-) 4 dioptrii
– femeile să nu fie însărcinate, în perioada de lauzie, în perioada menstruală.
– înainte de donare, se recomandă consumarea unei căni cu ceai sau cafea, un mic dejun puțin consistent (legume, fructe dar fără multe proteine și grăsimi)
– nu se fumează înainte și după donare cu o oră.

În urma donării, sângele donatorului este improspătat, imunitatea organismului creşte, riscurile de paralizie şi de accident vascular se reduc cu aproximativ 30%.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect