Connect with us

Sănătate

Sibienii sunt rugați să doneze sânge pentru victimele tragediei din clubul bucureștean

Daniel Dăbăcan

Publicat

pe

Bannet continental 29 aprilie

donatii-sange-am-nevoie-de-sangeVictimele incidentului care a avut loc în clubul din capitală au nevoie de noi. Astfel, președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, Ovidiu-Ioan Sitterli face apel la locuitorii județului Sibiu de a se mobiliza și de a ajuta la aprovizionarea băncilor de sânge din cadrul spitalelor în care sunt internați răniții, dând astfel o șansă celor care, din nefericire, în acest momente, se luptă pentru viața lor.

Mâine, 1 noiembrie, începând cu ora 08:00, Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu, din strada Bulevardul Corneliu Coposu, nr. 2-4, este disponibil pentru toţi cei care vor să doneze sânge.

Conditii pentru donarea de sânge:

-vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani; greutate peste 50 Kg; puls regulat, 60 -100 bătăi/minut; tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg; să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale; femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală; să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării; sa nu fie sub tratament pentru diferite afectiuni: hipertensiune, boli de inima, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine.

De asemenea, donatorii nu trebuie să aibă sau să fi avut următoarele boli:

-hepatită (de orice tip); TBC; sifilis; malarie; epilepsie si alte boli neurologice; boli psihice; bruceloză; ulcer; diabet zaharat; boli de inimă; boli de piele: psoriazis, vitiligo; miopie forte peste (-) 6 dioptrii sau cancer.

“În aceste momente dureroase, membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu își exprimă întreaga compasiune și solidaritate față de familiile celor afectați de această tragedie. Vă rugăm fiți români, fiți compatrioți și alăturați-vă prin voluntariat acestei campanii, în semn de solidaritate față de cei aflați în suferință”, transmit reprezentanții ISU Sibiu.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *