Connect with us

Sănătate

Sibienii, solicitați să devină voluntari pentru copiii din centrele de plasament

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Bannet continental 29 aprilie

Programul „Ajungem MARI” caută voluntari pentru perioada februarie-iunie, care să petreacă în medie 2 ore pe săptămână alături de copiii din centrele de plasament. Condiția este ca persoanele interesate să aibă cel puțin 15 ani și să dorească să se implice în jocuri și diverse activități de dezvoltare personală alături de copii. Programul „Ajungem MARI” este inițiat la nivel național de Asociația Lindenfeld și a implicat până acum 1 200 de voluntari, în sprijinul a 1 000 de copii din București și alte 14 județe. În județul Sibiu, programul se derulează din luna noiembrie 2015, în 3 centre de plasament: Centrul „Tavi Bucur” din Cisnădie, Complexul de Servicii „Prichindelul” și Centrul de Plasament Orlat.

„Până acum, numărul de copii beneficiari a fost de 80, dar este nevoie de cât mai multe echipe de voluntari, numărul total de copii care pot participa la activităţi fiind mult mai mare. Copii au vârste cuprinse între 4 și 18 ani, unii sunt în centre de mult timp, alții sunt nou veniți, de aceea și nevoile lor sunt diferite, atât educaţionale, cât şi de atenţie”, spune Iulia Pataki, coordonator program Sibiu.

Voluntarii „Ajungem MARI” merg în centre, în echipe de câte doi, pentru o şedinţă de 2 ore pe săptămână, la o grupă de 3-12 copii. În timpul petrecut împreună le transmit cunoştinţe din domeniile preferate: de la matematică şi engleză, la muzică, teatru, karate, educaţie pentru sănătate sau astronomie. Pe lângă orele din centre, voluntarii îi pot însoţi pe copii la spectacole, la muzee sau la film, ajutându-i să înţeleagă evenimentele şi să tragă singuri concluzii.

„Voluntarii spun că ei primesc mai mult decât dăruiesc: îmbrăţişările copiilor, satisfacţia de a vedea progresul celor mici şi energie pentru toată săptămâna. Lucrând cu copiii, voluntarii îşi dezvoltă şi ei abilităţile de comunicare şi lucru în echipă, devin mai altruiști şi mai responsabili. La finalul unui modul de voluntariat (3-4 luni) voluntarii obţin adeverinţă şi diplomă, iar experienţa de voluntariat este recunoscută ca experienţă profesională, conform Legii Voluntariatului”, transmit initițiatorii proiectului.

Înscrierea pentru modulul de primăvară (februarie – iunie) se face până pe 24 ianuarie, completand acest formular online.

Asociaţia Lindenfeld este o organizaţie non-guvernamentală ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societăţii. Prin proiecte de voluntariat şi orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative şi activităţi socio-recreative, programul îşi propune să  le dea copiilor încredere în ei şi să le formeze abilităţi pentru a deveni adulţi responsabili şi independenţi. Mai multe detalii găsiți pe www.ajungemmari.ro.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *