Connect with us

Sănătate

Şefii secţiilor unde bolnavii internaţi aduc medicamente de acasă vor fi demişi

Odeta Veştemean

Publicat

pe

spital

Pacienţii internaţi în spitalele sibiene nu trebuie să scoată bani din buzunar pentru cumpărarea de medicamente sau materiale sanitare pentru tratament. Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, a anunţat într-o conferinţă de presă că dacă se întâmplă ca vreun şef de secţie să le ceară bolnavilor acest lucru, va fi demis.

 

“Pacienţii au tot ce le trebuie. Dacă există vreun caz, în spitalele aflate în subordinea Consiliului Judeţean, în care se mai cer medicamente, materiale sanitare sau orice altceva, să îmi fie adus la cunoştinţă. Eu le-am spus că în momentul în care se dovedeşte că se mai solicită aceste lucruri pleacă şeful de secţie, pleacă directorul şi toţi.”, a spus Cindrea.

Directorul general al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, dr. Liviu Cotârlă, a confirmat pentru AGERPRES că niciun pacient din spital nu este nevoit să îşi cumpere medicamente sau altceva necesar pentru tratament.

”Nu trebuie să îşi cumpere nimic şi chiar dacă este nevoie la un moment dat, din varii motive, să îşi cumpere din străinătate, din Australia sau din SUA, pentru că numai acolo se găseşte, spitalul returnează contravaloarea acelui medicament. Acţionăm în baza unei legi”, a spus directorul general al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.

 

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *