Connect with us

Sănătate

Testare gratuită pentru depistarea hepatitei C

Odeta Veştemean

Publicat

pe

Bannet continental 29 aprilie

Alianţa Pacienţilor Cronici din România (APCR), împreună cu Institutul de Boli Infecţioase “Matei Balş”, a lansat o vastă campanie de testare pentru depistarea infecţiei cu virusul hepatitei C. 

50.000 de teste gratuite sunt puse astfel la dispoziţia celor interesaţi prin intermediul Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” şi a celor peste 70 de laboratoare Bioclinica şi partenere din toată ţara. Hepatita C este o afecţiune contagioasă a ficatului, virusul  hepatic C transmiţându-se prin expunerea la sânge infectat, care poate avea loc prin folosirea în comun a seringilor de către consumatorii de droguri intravenoase, transfuzii cu sânge, tatuaje, piercing,  hemodializă cu echipament infectat, act sexual sau răniri cu obiecte ascuţite contaminate. Potrivit statisticilor transmise de Direcţia de Sănătate Publică, numărul hepatitelor cronice înregistrate anual în judeţul Sibiu a depăşit 400.

Persoanele care doresc să se testeze trebuie doar să se adreseze laboratorului Institutului de Boli Infecţioase “Matei Balş” sau celui mai apropiat laborator Bioclinica, solicitând testul gratuit de depistare a hepatitei C. Laboratorul Policlinicii Astra din Sibiu , str. Gr. Alexandrescu nr.1 este partener Bioclinica în Sibiu, cu program de recoltare de luni până vineri, între orele 11 şi  14. Site-ul campaniei este www.afladec.ro .

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *