Connect with us

Sănătate

Fumatul pasiv în timpul sarcinii poate provoca probleme comportamentale la copii

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Babies 8

În cazul femeilor însărcinate fumatul pasiv poate mări riscul naşterii unor copii care să manifeste probleme comportamentale, conform unui nou studiu publicat de LiveScience.com, informează Agerpres.

 

Studiul demonstrează că acei copii ale căror mame au fost expuse fumatului pasiv cel puţin 30 de minute zilnic, întâmpină un risc de două ori mai mare de a manifesta probleme de atenţie sau chiar de a avea ieşiri agresive la vârsta de 5 ani, prin comparaţie cu viitoarele mămici care nu au fost expuse fumului de ţigară. 

Acesta este unul dintre primele studii care fac legătura între fumatul pasiv la care pot fi expuse viitoarele mame şi eventualele probleme de comportament ale copiilor. 

Cercetătorii coordonaţi de Jianghong Liu, profesor asociat la University of Pennsylvania School of Nursing, au evaluat mai mult de 600 de perechi mamă-copil din Jintan, China. 

Nu mai puţin de 37% dintre mamele care au participat la studiu au fost fumătoare pasive în timpul sarcinii. Rezultatele demonstrează că 25% dintre copiii ale căror mame au fost expuse fumatului pasiv manifestau probleme de atenţie şi de agresivitate, probleme ce au fost semnalate la doar 16% dintre copiii ale căror mame nu au fost expuse fumului de ţigară în perioada sarcinii.

 

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *