Articol de Daniela Arnăutu
Românii sunt gurmanzi și preferă mâncărurile gustoase, iar dacă se poate, și rapide. Așa au ajuns crenvuștii în topul preferințelor conaționalilor noștri, indiferent dacă vorbim despre adulți sau copii.
Totuși, puțini conștientizează că acest aliment este plin de aditivi și nu ar trebui consumat frecvent.
Potrivit unui studiu realizat de organizația pentru protecția consumatorilor InfoCons, unele sortimente de crenvurști de porc pot conține chiar și 7 aditivi alimentari (E-uri) și 27 de grame de grăsime, la 100 de grame de produs.
Mai mult, potrivit aceluiași studiu, crenvuștii de porc conțin o între 1,23 și 2,59 grame de sare, cantitate care, potrivit specialiștilor, poate fi periculoasă pentru sănătatea multora, dar în special a persoanelor cu hipertensiune și boli cardiace.
Analiza arată că doar 8.33% dintre produsele analizate nu conțin deloc aditivi alimentari (E-uri). Restul ajung să aibă în compoziția lor și până la 7 aditivi alimentari.
Așadar, acestea sunt motivele pentru care specialiștii nu recomandă consumul zilnic de crenvuști de porc.
Îți mulțumim pentru că ai ales să te informezi din Sibiu 100%. Dacă vrei să afli și mai multe povești, interviuri și vești bune în fiecare zi, susține-ne cu o recenzie – dă click AICI




