fbpx
Connect with us

Comunicate de presa

Semnare contract de lucrări “Reabilitare rețea transport apă Dn 800 str. Calea Dumbrăvii, din mun. Sibiu”

Publicitate

Published

on

COMUNICAT DE PRESĂ ANUNT INCEPERE PROIECT

Marți, 06 iulie 2021, la sediul Operatorului Apă Canal Sibiu S.A. a fost semnat primul contract de lucrări din cadrul “Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă și apă uzată în județele Sibiu și Brașov în perioada 2014 – 2020” derulat în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare POIM 2014-2020.

Contractul de lucrări CL 1 “ Reabilitare rețea transport apă Dn 800 str. Calea Dumbrăvii, din mun. Sibiu ” semnat între Apă Canal Sibiu S.A. în calitate de beneficiar și Euskadi SRL în calitate de antreprenor, are o valoare de 4.695.549,56 lei (fără TVA) cu o durată de execuție de 6 luni de la emiterea ordinului de începere.

 Obiectivul general al  contractului de lucrări constă în reabilitarea rețelei de distribuție și transport apă potabilă de pe strada Calea Dumbrăvii pe tronsonul cuprins între străzile Ludoș și Siretului din mun. Sibiu, în lungime totală de 1.288 m.

Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020                                                                                                              

_______________________________________________________________________________

APĂ- CANAL Sibiu S.A., Mihai Banciu, Șef Unitatea de Implementare a Proiectului,Tel. 0269/229639, Fax 0269/227457, e-mail: piu@adslexpress.ro

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comunicate de presa

Brunch la Jina, cu drumeții și muzica lui Iliuță, la fluier

Redactia Sibiu 100%

Published

on

Sâmbătă, 7 august, suntem cu toții invitați la primul brunch My Transylvania organizat la Jina, la 1.000 m altitudine. Acest eveniment include pentru cei dornici și o drumeție cu priveliști care ne lasă fără grai. Așa că, dăm sfară în țară, să știe toți iubitorii de frumos.

Între 11:00 și 12:30 va fi întins pe mese un așa numit brunch, cu specialități locale, de sezon, timp în care Iliuță de la Jina ne va delecta urechile sătule de zgomotul orașului cu sunteul melodios al fluierului. Pe lângă numeroasele și înnebunitoarele tipuri de brânză (telemea, caș, brânză dulce, burduf de munte), vom regăsi pe masă și carne la garniță, cârnați, jumeri și slănină. Printre alte minunății culinare, avem parte de legume gustoase de sezon: castraveți, roșii, ceapă verde și roșie.

Programul se continuă cu o drumeție cu vedere panoramică la Vârful Bulbuc, la 1.040 m, prilej cu care ni se va face din nou foame și vom savura felul principal cald și desert.

De asemenea, vom avea șansa să învățăm, pentru că, nu-i așa, cine se oprește din învățat, acela e bătrân – indiferent de vârstă. Sunt organizate ateliere: pentru copii (cântat la fluier) și pentru adulți (cum se face șița/dranița).

Ziua se va încheia cu un balmoș și un bulz, ambele la ele acasă, în Mărginimea Sibiului.

Bilete disponibile la adresa: https://booking.mytransylvania.ro/event/83X46dBnnd79jAk/jina-brunch-jina-sibiu

Continue Reading

Anunțuri proiecte

Anunț SC K&K INVESTMENT SRL

Publicitate

Published

on

SC K&K INVESTMENT SRL, titular al proiectului, anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de catre APM Sibiu in cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul “Ansamblu comercial si spatii pentru servicii, conform PUZ aprobat cu HCL 316 / 2007, construire cladire comerciala C4, cu regim de inaltime P+E1+E2 partial, amenajri exterioare – platforma parcare clienti si platforme pentru aprovizionare, drumuri si accese, trotuare, spatii verzi, imprejmuire, rezerva PSI, bazine de retentie si statii de pompare ape pluviale, post trafo, elemente de signalistica publicitara, amplasare panouri de reclama pe fatade, organizare de santier”, propus a fi amplasat in judetul Sibiu, municipiul Sibiu, Calea Surii Mari, DN14, CF 122625, 122670, 129054, 129909.

Proiectul deciziei de incadrare si motivele care o fundamenteaza pot fi consultate la urmatoarea adresa de internet https://apmsb.anpm.ro.

Publicul interesat poate inainta comentarii / observatii la proiectul deciziei de incadrare in termen de 10 zile de la data publicarii anuntului la adresa de e-mail a A.P.M. Sibiu: office@apmsb.anpm.ro.

Continue Reading

Comunicate de presa

“Ziua Gospodarului” – sărbătoare pentru Apă Canal Sibiu și comunitățile deservite

Publicitate

Published

on

De ani buni, companiile care asigură serviciile publice de alimentare cu apă și pe cele de canalizare, serbează, pe 20 iulie, “Ziua Gospodarului”.

Nimic nu e întâmplător, iar calendarul creștin ne arată semnificația profundă a zilei, întrucât pe 20 iulie, creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, cel aducător de ploi.

            Cu prilejul acestei zile, Apă Canal Sibiu, care împlinește 127 de ani de distribuție centralizată a apei, a decis să arate lucrurile mai puțin cunoscute despre activitatea sa, lucruri care deși nu sunt pomenite în factura de apă, au o importanță mare pentru viața comunității.

Deseori atunci când vorbim despre activitatea companiilor care asigură serviciile de apă și canalizare, ne uităm la investiții.

Sibiul are cu ce se mândri, fiind printre primele oraşe din România care a dispus de un sistem centralizat de furnizare apă potabilă, precum si  un sistem de canalizare conectat la o staţie de epurare. Stația de tartare a apelor reziduale orășenești a continuat să se dezvolte în ritmul de creştere al oraşului, modernizandu-se si crescându-și capacitatea de tratare. Preluarea apelor de ploaie însă  ne mai dă, in special vara, bătăi de cap si chiar dacă nu numai Sibiului (fiind o prblema nationala, ba chiar mondiala odată cu schimbările climatice din ultima perioadă) este totuși un subiect pe care cei de la Apă Canal Sibiu, împreună cu Primăria Municipiului Sibiu, o iau in serios și caută soluții pentru rezolvarea acesteia, soluții care presupun bani foarte multi si care, din păcate, nu fac parte dintre lucrările finanțabile prin Fonduri Europene.

Veștile bune pentru sibieni au continuat, astfel că în 2005 a fost aprobat Proiectul pentru reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizăre din municipiul Sibiu, finanţat din fonduri Ispa. Acest proiect a îmbunătățit viața a 200.000 de oameni.

Valoarea investiţiei (37.588.000 Euro) a asigurat calitatea apei tratate, acoperirea în totalitate a cerinţelor alimentării cu apă şi epurarea corespunzătoare a apei uzate.

Ulterior, Apă Canal Sibiu a devenit al 2 –lea operator din România cu servicii inter-judeţene și a continuat lucrările de extindere si reabilitare a infrastructurii prin POS Mediu (proiect de aproximativ 100 de milioane de  Euro) în toate localităţile deservite.

            Încrezătoare în capacitatea sa de a gestiona fonduri şi proiecte de anvergură, Apă Canal Sibiu SA va accesa noi fonduri europene pentru extinderea și modernizarea infrastructurii de apă și canalizare, în cadrul POIM cu o valoare estimată la aproape 200 milioane de Euro, la care se adaugă TVA.

Deși deloc puține, investițiile pentru apă potabilă și canalizare în județul Sibiu și municipiul Făgăraș, nu sunt singurele care ocupă agenda companiei.

Apă în școli și un parc nou pentru copiii sibieni

În 2013, Apă Canal Sibiu a amenajat pe un teren de 2000 de mp (localizat pe strada Dimitrie Cantemir) un parc cu leagăne, tobogane, carusele și un complex de joacă, din lemn.

2019 a fost anul când elevii din cinci instituții de învățământ din municipiul Sibiu au găsit pe holuri dozatoare de apă potabilă, racordate la rețeaua publică de distribuție Apă Canal Sibiu.

Dozatoarele montate și donate de Apă Canal Sibiu au fost amplasate la Colegiul ”Gheorghe Lazăr”, Colegiul ”Octavian Goga”, Liceul ”Onisifor Ghibu”, Școala ”Regina Maria” și Școala Gimnazială 18.

Aparatele din inox alimentar, prevăzute cu sisteme de filtrare și răcire, asigură apa pentru 6.300 de elevi, contribuind astfel și la reducerea cantității de plastic.

Inimi sănătoase și o misiune operatorie internațională

Sprijinul companiei a făcut posibilă una dintre intervențiile chirurgicale realizate în cadrul programului „Inimi sănătoase pentru copii!”, derulat de Fundația Polisano.

În cadrul acestui program, sunt operați copii și adolescenți ce suferă de o malformație cardiacă, din cauza căreia viața le este pusă în pericol. Misiunea operatorie internațională s-a desfășurat cu o echipă medicală din Bristol (Anglia), iar donația a fost numită de către directorul general al Apă Canal Sibiu SA, inginerul Vasile Maier, “un gest de normalitate pe care societatea noastră îl face în sprijinul celor ce luptă pentru viață”.

Implicarea companiei în viața comunității este subliniată și de donațiile făcute celor mai puțin favorizați de soartă, precum donația către cei  57 de copii din Centrul de Plasament de la Orlat.

Dorința de a sprijini dezvoltarea armonioasă a orașului și a asigura bunăstarea locuitorilor este vizibilă permanent, dovedita și prin amplasarea cișmelelor vieneze in parcul Astra și pe aleea de acces a Grădinii Zoologice, donate orașului Sibiu, în 2019, de Apă Canal Sibiu.

            Solidaritatea față de problemele comunității stă și la baza unor lucrări de racordare la infrastructura de apă și canalizare a unor noi facilități de tratament ale Secției Boli Infecțioase a Spitalului Județean Sibiu, ce va permite preluarea unui număr sporit de pacienți, atunci când situația o va impune. Dorința de a ajuta determină societatea să răspundă favorabil solicitărilor comunității, chiar dacă cerințele legale nu obligă la acest lucru.

Proiectele Apă Canal Sibiu ce vizează sprijinul comunității continuă, compania având în plan sponsorizarea taberelor pentru copiii cu probleme oncologice și de asemenea, continuarea amplasării cismelelor de apă în unitățile de învățământ.

Toate aceste proiecte nu ar fi posibile fără sprijinul consumatorilor responsabili, partenerilor strategici și acționarilor companiei, cel mai important fiind Primăria Municipiului Sibiu, care sustine prin investitii masive modernizarea infrastructurii apă – canal de pe raza Municipiului, infrastructură care deservește dealtfel și localitățile limitrofe.

            ”Nu este un lucru deloc ușor să asiguri apă suficientă, de calitate, 24 de ore din 24, în întreaga arie de operare ce se întinde pe teritoriul a două județe. Angajații noștri sunt prezenți la datorie fie că este caniculă sau ger, unii muncind în condiții de efort fizic intens, departe de familii, inclusiv în weekend sau de sărbători. Lor doresc să le aduc cuvinte de mulțumire în această zi de sărbătoare, iar tuturor clienților și colaboratorilor companiei le spun că vor avea în Apă Canal Sibiu un furnizor și partener de nădejde”, a mai declarat directorul general al societății, ing. Vasile Maier.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement

DELGAZ

  • Sistare alimentare gaze naturale in localitatea Slimnic, judetul Sibiu

    Delgaz Grid a fost nevoita sa sisteze alimentarea cu gaze naturale pentru consumatorii din localitatea Slimnic, in data de 24 iulie incepand cu ora 2:00, ca urmare a unui incident survenit la reteaua de distributie gaze naturale. Echipele companiei lucreaza in vederea remedierii situatiei, reluarea treptata a alimentarii cu gaze naturale fiind estimata a se realiza pe parcursul zilei de 24 iulie, incepand cu ora 12:00, in functie de prezenta la domiciliu a  consumatorilor afectati, masura fiind necesara pentru efectuarea operatiunilor in conditii de siguranta. .  

Advertisement

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE