Acum citesti:
Haideți să curățăm și Munții Cindrel
Intreg articolul 2 minute de lectura

Haideți să curățăm și Munții Cindrel

Asociația Eco Drumeții Montane lansează un nou apel la voluntariat din dragoste pentru natură, în data de 20 mai, sub deviza „Cindrel – după noi rămâne verde”, fiind vizați pentru curățare Munții Cindrel.

„Deșeurile ne otrăvesc câmpul vizual și starea de bine, iar viețuitoarele pădurii au de suferit, la fel ca solul și apa. Pe de altă parte, animalele sălbatice sunt atrase de aceste gunoaie și ele pot deveni periculoase pentru cei care doresc să petreacă timp în natură. Noi, ca asociație, de mult am decis să nu mai stăm cu mâinile în sân și să facem ceva pentru mediul înconjurător. Acum ne dorim să avem cât mai mulți sibieni în jurul nostru care să ne ajute în aceste misiuni de igienizare a naturii. Acțiunea de curățare a parcului Sub Arini a fost un succes. Au venit copii de la școli și grădinițe, au venit tineri de liceu și au venit pensionari. Am fost foarte bucuroși și pentru asta le multumim. Sperăm că și pentru Minții Cindrel vor fi voluntari care să răspundă apelului nostru. Ne dorim să eliberăm prin curățare marginea unui drum forestier, la ora actuală cu deșeuri din pet -uri, doze, conserve, pungi de plastic etc.”, spune Gheorghe Mirea, președintele asociației.

Acțiunea este programată în data de 20 mai, de la ora 9:00, locul de întâlnire fiind Telescaunul Păltiniș. Voluntarii pot ajunge cu mașinile personale, însă, au și autobuze care pleacă din Sibiu și opresc chiar în acea stație. Organizatorii spun că cei care își doresc să vină trebuie să fie echipați cu pantaloni lungi, bocanci, șapcă, batic sau bandană, pelerină de ploaie.

Asociația Eco Drumeții Montane vor asigura voluntarilor sandwich-uri, apă plată sau minerală, fruncte, saci menajeri și mănuși de protecție.

„Este mare lucru când îi vezi pe acești voluntari că ni se alătură în acțiuni de acest fel. Însă, ar fi mult mai frumos dacă am învăța să nu mai aruncăm și să nu ne mai otrăvim mediul. Cât de greu poate fi să strângi după tine? Natura ne oferă atâta sănătate și atâtea frumuseți. Noi cum o răsplătim?”, mai spune Gheorghe Mirea.

Înscrierile se fac la numărul de telefon 0757.686.621.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.