13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Frauda informatica in numele Politiei Romane

Cele mai citite

Cand vine vorba de infractiuni, ingeniozitatea romanilor pare sa nu cunoasca limite. Cea mai noua metoda de a pune mana pe omaneilor de buna credinta este aceea de a virusa calculatoare si a cere ulteriori bani, sub forma de amenda venita din partea Politiei Romane. Au fost zeci de naivi care au picat in capcana raufacatorilor!
Pentru mai multa credibilitate, hotii folosesc si o interfata asemanatoare celei a Politiei Romane.
Cer pentru deblocarea PC-urilor suma de 400 de lei, achitabila sub forma de amenda.
„Politistiii specializati in cobaterea criminalitatii informatice au gost sesizati despre desfasurarea unei campanii prin care se incearca fraudarea victimelor, prin sisteme informatice, in numele Politiei Romane. Daca primiti un astfel de mesaj, este important sa stiti ca este o frauda si sa nu dati curs cererii. Sesizati politia daca aveti calculatorul criptat sau daca ati platit.”, anunta reprezentantii Politiei Romane.
Politistii recomanda romanilor sa nu plateasca sumele cerute pentru decriptarea documentelor, sa nu deschida link-uri suspecte venite pe site-urile de socializare si sa isi protejeze PC-urile cu sisteme antivirus.
Pentru a evita pierderea irecuperabila a datelor sunt recomandate realizarea de back-uri regulate.
 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Copaci transplantați de pe o stradă din Sibiu. Artera a intrat în lucrări de modernizare

Lucrările de modernizare a străzii Marburg din cartierul Tineretului au început, anunță municipalitatea sibiană.Acestea includ relocarea rețelelor de utilități,...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect