Acum citesti:
Rectificarea bugetară, singura soluție pentru plata salariilor angajaților din asistența socială
Intreg articolul 3 minute de lectura

Rectificarea bugetară, singura soluție pentru plata salariilor angajaților din asistența socială

Rectificarea bugetară programată la sfârșitul acestei luni este singura salvare pentru ca, cei aproape 1000 de angajați din sistemul de asistență socială al județului să își primeasca salariile și pe lunile septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie.

Conducerea Consiliului Județean anunța că fără bani de la ”centru” angajații de la DGASPC mai primesc salarii doar luna viitoare.

” Așa cum am arătat din toteauna, am fost constantă în declarațiile pe care le-am avut de la începutul anului și până în prezent, salarizarea personalului din DGASPC are soluție rectificarea bugetară de la nivel național.(…) În această lună spre exemplu, am strâns din golul de casă, din excedent și vom asigura inclusiv luna viitoare salariile pentru a nu intra efectiv în colaps după care…nu pot să vă spun în acest moment ce se va întâmpla, eu sper … Ce pot să spun sigur este că o lună de zile vom mai avea bani să asigurăm aceste salarii dupa care, chiar sper că guvernanții nostri se vor trezi, vor vedea care este situația și vor face ceea ce trebuie sa facă!”, spune Daniela Cîmpean, șefa administrației sibiene.

Tot Daniela Cîmpean mai spune și ca situația Sibiului nu este singulară. Aceasta îi acuză pe cei care spun că numai în Sibiu, Alba și Vâlcea sunt probleme cu plata salriilor ca se joacă pur și simplu cu speranțele oamenilor.

” Vreau să vă zic ca am răspunsuri de la Covasna care arată că și în județul Covasna bani sunt tot pentru 6-7 luni pentru salarii și sporuri nu se dau, va rog să intrați pe pagina de facebook a Prefecturii, la comentarii sa vedeți angajați de la Gaalați, Braila, care spun ”nici la noi nu se dau sporuri”, iar de curând am primit răspuns și de la Consiliul Județean Brașov care de asemenea spune că nici Brașovul nu are bani pentru a asigura salariile până la sfârșitul anului și nu acordă nici sporuri. Aceasta este adevărata stare.”, a mai adaugat președinta Consiliului Județean.

Reprezentanții Consiliului Județen mai spun și că la nivel național, problema salariilor pentru angajații din asistența sociala necesită o rezolvare de aproximativ un miliard de lei. Aceasta este gaura de buget în fondul de salarii. În aceste condiții angajații DGASPC Sibiu cel puțin nu își permit nici măcar să spere la sporurile care le-au fost promise și care li se cuvin legal…

Necesarul financiar pentru asigurarea salariilor și a cheltuielilor de funcționare la nivelul județului Sibiu este de aproape 31 de milioane de lei.

În lipsa unei rectificări bugetare șefa administrației județene a refuzat să spună dacă ia în considerare o reducere a numărului de personal.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.