Acum citesti:
Lucratori la modernizarea Aeroportului, prinsi la munca fara forme legale
Intreg articolul 2 minute de lectura

Lucratori la modernizarea Aeroportului, prinsi la munca fara forme legale

Inspectorii de munca au efectuat in ultima perioada mai multe controale la operatorii economici care au subcontractat lucrari la Aeroportul International Sibiu. In timpul controalelor inspectorii au depistat 3 persoane care lucrau fara forme legale. Muncitorii se ocupau de amenajari interioare si erau ”angajati” ai unei societati comerciale din Harghita. Operatorul economic a primit o amenda usturatoare!

”(…) au verificat 3 operatori economici care au subcontractat lucrari la Aeroportul International Sibiu, depistand 3 lucratori fara contract individual de munca la un angajator din judetul Harghita, acesta fiind sanctionat cu o amenda in valoare de 60.000 de lei.”, spun e Ana Raluca Gancea, purtator de cuvant al Inspectoratului Teritorial de Munca Sibiu.

Munca la negru pare sa fie la rang de ”sport national” in judetul Sibiu. In primele 6 luni ale acestui an, inspectorii de munca au depistat muncind fara forme legale un numar de 159 de persoane. Dintre acestea 69 nu aveau contract individual de munca. In cazul a alte 39 de persoane angajatorii nu au trimis datele de munca in REVISAL. Intr-un alt caz o persoana a fost gasita la munca in conditiile in care avea contractul de munca suspendat iar alte 50 de persoane au fost depistate la serviciu in afara programului stabilit prin intermediul contractelor de munca cu timp partial.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.