Acum citesti:
Seful Garzii de Interventie Agnita, desemnat Pompierul Anului
Intreg articolul 3 minute de lectura

Seful Garzii de Interventie Agnita, desemnat Pompierul Anului

Rares Florin Jecan, Seful Garzii de Inverventie din cadrul Subunitatii de Pompieri Agnita a fost desemnat joi, cu ocazia Zileni Nationale a Pompierilor drept Pompierul Anului. Distinctia i-a fost acordata pentru modul in care a intervenit in timpul inundatiilor din aceasta vara.

Tanarul spune ca in timpul celor doua episoade de inundatii din judetul nostru atat pentru el cat si pentru colegii sai au fost…clipe de foc. Apele navaleau din toate partile iar salvatorii abia faceau fata. A derulat si condus interventii in Marpod, Altana, orasul Agnita si a ajutat chiar si la interventiile din Cristian.

„Am intervenit impreuna cu cadrele de interventie ale Subunitatii pentru protejarea si evacuarea apei din gospodariile populatiei. Fiind un numar foarte mare de interventii cu o durta foarte mare a interventiilor, undeva in jurul a 10 ore de interventie.(…)A fost o perioada de cateva saptamani in care s-a intervenit zilnic pentru evacuarea apei din gospodariile populatiei.”, isi aminteste Rares Florin Jecan.

Modul de operare si promptitudinea cu care a intervenit l-a adus pe tanarul pompier in postura de a primi in acest an distinctia de Pompierul Anului. Munceste insa cu aceeasi verva de 14 ani de zile de cand a terminat Scoala de Pompieri din Boldesti.

„Pompierii sunt o familie. Totul este o munca in echipa.(…) Ma simt mandru de aceasta distinctie si multumesc colegilor fara de care nu pot sa imi asum acest titlu.”, mai spune pompierul anului.

Desi a intervenit in caz de incendii, accidente, inundatii, persoane blocate in locuinta sau alte situatii de urgenta, este una care l-a marcat profund. Pompierul anului vorbeste cu emotie despre o interventie la un accident rutier unde o persoana ramasa incarcerata ii implora sa il ajute.

„Un domn a ramas incarcarat in masina proprie si ne implora sa il salvam pentru ca acasa il asteapta copiii.”, povesteste Rares Jecan. Acesta are si o explicatie pentru faptul ca i-a ramas intiparita in minte aceasta interventie. Si pe el il asteapta acasa doi copii cu varste de un an respectiv 8 ani.

Pe langa cea mai inalta distinctie pe care o poate primi un pompier pentru activitatea sa pe timpul unui an, Pompierul Anului a mai primit si un cec in valoare de 1000 de lei.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.