fbpx
Acum citesti:
Un an de #VaVedem
Intreg articolul 2 minute de lectura

Un an de #VaVedem

S-a scurs un an de zile in care cei de la miscarea de strada “Va vedem din Sibiu” au pus umarul pentru libertatea Justitiei si luminile de veghe pe sediul PSD din Sibiu. Dupa 365 de flashmob-uri de protest, oamenii sunt optimisti si spun ca vor ramane in strada atata timp cat va fi nevoie pentru ca Romania sa nu se abata de la drumul european.

“Oamenii au vazut ca de fapt revolta noastra incepe sa genereze efecte concrete. I-a intarziat, nu au ordonantele pe care si le-au dorit, Europa s-a activat si pune presiune pe ei, procentele PSD s-au prabusit, adica sunt efecte concrete care, sunt sigur ca fara revolta strazii nu s-ar fi intalmplat.”, spune Radu Vancu, unul dintre oamenii care a dat viata miscarii de la Sibiu.

Protestul de astazi a fost unul cu totul special. Este prima oara cand flashmobul nu se deruleaza in tacere pe parcursul celor 15 minute. Marti a rasunat in Piata Huet Queen, cu piesa “We will rock you”.

“Nu stiu daca a fost neaparat artistic, chiar daca a fost muzica, a fost primul protest dintr-un an intreg pe care l-am incheiat cu ceva sonor dar nu pentru frumusetea piesei am ales asta ci pentru revolta ei, pentru spiritul ei de revolta. Daca citim versurile, e vorba despre extragerea din mizerie, din noroi spre o lume mai curata si mai buna. Acesta este mesajul piesei si acesta este mesajul revoltei noastre. Venim de undeva dintr-o zona foarte insalubra, de unde PSD-ul a vrut sa duca Romania si vrem sa construim ceva curat, pur!”, explica Radu Vancu.

Au participat la flashmobul de marti aproximativ 200 de sibieni. Dupa cele 15 minute specifice protestului spontan, oamenii au fost imbiati cu placinte si prajituri. Pentru seara zilei de marti s-a organizat o “agora” in care s-a vorbit despre cele 365 de zile scurse cu protestatarii in fata sediului PSD.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.