fbpx
Acum citesti:
18 copii au fost abandonați în spitale în 2018
Intreg articolul 2 minute de lectura

18 copii au fost abandonați în spitale în 2018

Statistică alarmantă! Cei de la Direcția pentru Protecția Copilului spun că au fost solicitați să intervină în 28 de cazuri de posibil abandon de copii în unitățile medicale din tot județul. Din totalul sesizarilor 18 s-au și confirmat. In restul de zece cazuri s-au luat masuri de prevenire a abandonului. Micuții care nu au avut norocul de a fi luați înapoi acasă de către cei care le-au dat viață au ajuns fie în centre de plasament fie la asistenți maternali.

”6 copii au ajuns în asistență maternală profesionstă, 9 copii sunt în plasament familial, 2 copii au ajuns într-un centru rezidențial pentru copilul cu dizabilități iar un copil este la o persoană de plasament.”, explică Beatrice Muntean, purtător de cuvânt al DGASPC Sibiu.

5 dintre cei 18 micuți au fost abandonați la Spitalul Județean Sibiu fie pe Secția de Prematuri fie pe cea de Neonatologie.

” In anul curent, până în prezent, s-au consemnat 3 de copii părăsiți la naștere în Secția Clinică Neonatologie (2 fete și un băiat). Dintre aceștia, 2 au fost preluați în plasament – o fată și un băiat iar cealaltă fetiță a fost reintegrată în familie. Pe Secția Clinică Prematuri s-au înregistrat două cazuri de copii părăsiți la naștere  (o fetiță si un băiat). Aceștia au fost preluați în plasament.”, spune Decebal Todarita, purtatorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Numărul abandonurilor de copii în Spitalul Județean este similar cu cel înregistrat anul trecut însă cu 3 cazuri mai mic decât în 2016.

 

 

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.