fbpx
Acum citesti:
3 noi suspiciuni de gripă la Spitalul Județean
Intreg articolul 2 minute de lectura

3 noi suspiciuni de gripă la Spitalul Județean

Medicii de la Spitalul Județean nu vin cu vești bune în ceea ce îl privește pe tânărul în vârstă de 19 ani diagnosticat cu gripă în cursul săptămânii trecute. Aceștia spun că respirația băiatului este în continuare susținuta de aparate. Pacientul primește tratament de specialitate. Veștile proaste nu se opresc însă aici! Reprezentanții Spitalului Județean anunță încă 3 suspiciuni de gripă. În două dintre cazuri, bolnavele sunt în stare gravă.

”Pacientul în vârstă de 19 ani pentru care s-a consemnat prezența virusului gripal se află în continuare la Terapie Intensivă, intubat, în stare gravă, este monitorizat în permanență și tratat corespunzător. În cadrul aceleiași secții mai sunt internate alte 3 paciente cu suspiciune de gripă. Pentru acestea nu avem încă o confirmare cu laboratorul. Două dintre paciente sunt în stare gravă!”

Femeile internate de asemenea pe ATI au vârste de 38, 50 și 68 de ani. Două dintre ele sunt în stare foarte gravă și sunt ventilate mecanic. O altă femeie este conștientă și cooperează cu medicii.

Tânărul în vârstă de 19 ani căruia i-a fost confirmat diagnosticul de gripă suferă și de alte afecțiuni respiratorii.

De la începutul anului și până în prezent în județul Sibiu au fost confirmate un număr de 5 cazuri de gripă. Din păcate unul s-a soldat cu deces. La nivel național numărul cazurilor soldate cu deces crește de la o zi la alta. Luni seara numărul celor care au pierdut lupta cu boala se apropia de 70. Majoritatea decedaților nu fusesera vaccinați împotriva gripei.

Pentru a preveni îmbolnăvirile se recomandă respectarea regulilor de igienă, evitarea zonelor cu aglomerare mare de populație și vaccinarea antigripală. În caz de îmbolnavire se recomandă prezentarea la medic încă de la primele simptome.

 

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.