fbpx
Acum citesti:
Natalitatea sibiană, în continuă creștere
Intreg articolul 2 minute de lectura

Natalitatea sibiană, în continuă creștere

Într-o Românie în care natalitatea scade văzând cu ochii, Sibiul pare să fie excepție de la regulă! Din 2015 și până în prezent numărul nașterilor a fost în continuă creștere.

În 2018, conform datelor Institutului Național de Statistică s-a înregistrat cel mai mic număr de nașteri din ultimii 50 de ani. De vină pentru scăderea natalității par să fie lipsa banilor, predilecția tinerilor către alte activități lăsând mai la urmă întemeierea unei familii și, bineințeles exodul spre țări cu mai multe oportunități.

În tot acest peisaj dramatic Sibiul face însă notă discordantă. La noi, cel puțin în ultimii 4-5 ani, numărul nașterilor a fost în continuă creștere. Dacă în 2012 numai în Maternitatea Spitalului Județean erau înregistrate un număr de 2.625 de nașteri, 6 ani mai târziu numărul acestora ajungea la 3.032.

Numărul mare de copii aduși pe lume este pus pe seama dezvoltării economice din zona Transilvaniei ceea ce le permite oamenilor să aibă locuri mai bine plătite și implicit bani suficienți pentru a crește și educa prunci. O altă cauză o reprezintă condițiile bune, europene chiar, din Maternitatea sibiană, modernizată în urmă cu 3 ani.

Creșterea numărului de nașteri a început să se vadă în statistici din anul 2015 când au venit pe lume în Maternitatea din Sibiu un număr de 2.583 de bebeluși din 2.535 de sarcini.

În anul următor, numărul nou născuților a ajuns la 2.860, cu 277 de copilași mai mult. În 2017 s-au înregistrat un număr de 2.990 de nașteri din care au rezultat 3.047 de bebeluși. Anul trecut au venit pe lume în Sibiu un număr de 3.084 de nou născuți din 3.032 de sarcini. Au fost înregistrate un număr de 55 de sarcini gemelare și 3 de tripleți.

Trendul ascendent pare să se mențină și în 2019. În prima lună a anului au venit pe lume 262 de copilași, cifră în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut. În prima lună a lui 2019 s-au înregistrat 4 sarcini gemelare și una de tripleți. Cei mai mulți micuți veniți pe lume în ianuarie sunt băieței.

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.