fbpx
Acum citesti:
Peste 5.000 de sibieni, prezenți la mitingul de protest, pe traseul Piața Mare – Tribunal – Mihai Viteazu – Piața Mare
Intreg articolul 1 minute de lectura

Peste 5.000 de sibieni, prezenți la mitingul de protest, pe traseul Piața Mare – Tribunal – Mihai Viteazu – Piața Mare

Acțiunea de protest la care au participat duminică seara câteva mii de sibieni, s-a încheiat în Piața Mare, acolo unde începuse, cu o repriză de  scandări în fața sediului PSD.

Manifestația de protest din Sibiu, desfășurată simultan cu acțiuni care au avut loc în mai multe orașe din țară și în București, a început în Piața Mare, unde s-au adunat cel puțin 1.000 de persoane, cu pancarde purtând diferite mesaje împotriva ordonanțelor guvernului prin care au fost modificate legile justiției și împotriva prim-ministrului Viorica Dăncilă. Manifestanții au plecat apoi pe un traseu care a cuprins Calea Dumbrăvii și Bulveardul Mihai Viteazu, cu opriri în fața Tribunalului, ocazie cu care au fost susținuți judecătorii care vineri au ieșit în fața instituției pentru a protesta și ei.

Mișcarea a adunat, pe parcursul derulării alte câteva mii de sibieni, astfel că la punctul culminant, au fost estimate peste 5.000 de persoane prezente. Ulterior, la întoarcerea în Piața Mare, numărul protestatarilor s-a diminuat din nou.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.