fbpx
Acum citesti:
Incendiu simulat la Primăria Sibiu. Intervin peste 100 de forțe de ordine
Intreg articolul 2 minute de lectura

Incendiu simulat la Primăria Sibiu. Intervin peste 100 de forțe de ordine

Peste 100 de forțe de ordine și aproximativ 30 de forțe de sprijin intervin în cadrul simulării producerii unui incendiu la Primăria municipiului Sibiu. Este vorba despre pompieri și salvatori din cadrul ISU Sibiu, precum și angajați ai SSU al Primăriei Mun. Sibiu, polițiști, jandarmi, angajați ai Poliţiei Locale Sibiu, angajați ai SAJ Sibiu, membri ai organizației Crucea Roşie Filiala Sibiu. 

Simularea are ca scenariu un incendiu produs la ultimul nivel al clădirii Primăriei municipiului Sibiu, generat de afectarea instalației electrice a construcției, în urma prăbușirii parțiale a acoperișului, sub greutatea masivă a zăpezii. De asemenea, mai multe victime au fost surprinse în clădire și nu se pot evacua. Pe lângă sediul primăriei, scenariul prevede faptul că sunt afectate și clădiri administrative și individuale aflate în vecinătate.

În urma extinderii incendiului, ultimul nivel al clădirii Primăriei municipiului Sibiu se va inunda cu fum și gaze toxice, situație simulată cât mai real posibil prin folosirea fumigenelor. Vor fi montate corturi de prim ajutor și triaj în proximitatea obiectivului incendiat.

În vederea soluționării situației de urgență simulate sunt mobilizate 5 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, 2 autospeciale de salvare de la înălțime, o autospeciala CBRN, 6 autospeciale pentru suport logistic, transport persoane și materiale, 2 ambulanțe SMURD, dintre care una de transport victime multiple și 2 ambulanțe SAJ.

„În acest context, recomandăm cetățenilor care tranzitează zona centrală să nu intre în panică și să respecte indicațiile forțelor aflate la fața locului. De asemenea, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere, atenționăm participanții la trafic să ia măsuri de conduită preventivă”, spun reprezentanții ISU.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.