fbpx
Acum citesti:
Doi medieșeni au câștigat locurile 1 și 2 la un concurs național de talente
Intreg articolul 2 minute de lectura

Doi medieșeni au câștigat locurile 1 și 2 la un concurs național de talente

Doi medieșeni au reușit interpretări de excepție și au câștigat un concurs național dedicat persoanelor cu dizabilități. Concursul de talente muzicale dedicat persoanelor cu dizabilități, pe care Fundația United By Music l-a lansat în luna decembrie a anului trecut, a ajuns la final.

Sâmbătă, în sala de spectacole a Colegiului „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe, a avut loc marea finală, unde 19 concurenți au urcat pe scenă, aceștia fiind din Târgu Mureș, Mediaș, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Focșani, Sfântu Gheorghe și împrejurimi.

Ramona Moldovan-rezidentă a Centrului de Integrare prin Terapie Ocupațională Mediaș și Micu Ionel „Ucu”-rezident al Asociației Phoenix – Speranța, au câștigat acest concurs, Ramona ocupând locul 1 iar Ucu s-a situat pe locul 2.

Ramona Moldovan, câștigătoarea marelui premiu, este pregătită de profesorul Simon Claudiu. Ramona este prezentă în Sibiu 100% cu un interviu în care își povestește viața și felul în care și-a descoperit pasiunea pentru cântat. Invitații speciali au fost Orpheum duo și cântăreața Szilágyi Nóra. Acest festival a fost inițiat în anul 2011 cu scopul de a lupta împotriva marginalizării persoanelor cu dizabilități, de a descoperi și promova talente din rândul acestora, dar și de a încuraja aceste persoane să recurgă la muzică și artă ca mijloc de terapie.

Marele premiu al concursului a fost o excursie de 3-4 zile în Olanda pentru primi trei finaliști, care vor avea posibilitatea să cânte în fața publicului larg.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.