15.2 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

FOTO: Mitropolitul Ardealului a sfințit Centrul de Plasament din Agârbiciu

Cele mai citite

Centrul de Plasament din Agârbiciu a fost sfințit, recent, de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Clădirea instituției a fost renovată și modernizată complet în ultimii ani pentru a oferi condiții bune de trai copiilor îngrijiți aici.
Slujba de sfințire a fost oficiată de ierarh împreună cu protopopul de Mediaș, Ovidiu Găban și preotul paroh din Agârbiciu, Ioan Frățilă. Au fost prezenți la eveniment vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Marcel Luca, primarul comunei Axente Sever, Marius Grecu, directorul Centrului de Plasament, Cornelia Dan și alte autorități.
Cei 22 de copii aflați în grija centrului de la Agârbiciu au participat la slujba de sfințire, împreună cu personalul instituției. După mesajele de felicitare și de încurajare transmise de oficialitățile prezente, copiii au primit din partea Înaltpreasfințitului Mitropolit Laurențiu câte o icoană, câte o carte de rugăciuni și iconițe. De asemenea, ierarhul a oferit Centrului o icoană și mai multe cărți.
Centrul de Plasament din Agârbiciu a fost înființat în 1950, iar din 1992 funcționează în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. A fost reabilitat în totalitate în ultimii ani, cu susținerea financiară a Ministerului Muncii și Protecției Sociale și a Consiliului Județean Sibiu.
În 2014 s-a derulat o procedură la Ministerul Muncii pentru modernizarea centrelor din România, iar între cele nouă proiecte câștigătoare s-a aflat și cel de reabilitare a Centrului din Agârbiciu. În decembrie 2017 au început lucrările de renovare, modernizare și reabilitare. Capacitatea totală a Centrului de Plasament din Agârbiciu este de 45 de locuri, iar în prezent 22 de copii și adolescenți locuiesc aici.
FOTO – mitropolia-ardealului.ro

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect