Connect with us

Social

Concert caritabil pentru un bebeluș din Sibiu care are nevoie de 2 milioane de euro ca să trăiască

Andra Marinescu

Publicat

pe

Victor are aproape un an și suferă de SMA – amiotrofie musculară spinală. Pentru a-i salva viața micuțului, părinții au nevoie de aproximativ 2 milioane de euro. Tratamentul este costisitor, dar familia are încredere că va reuși să îi asigure prichindelulului un viitor. Pentru el, Filarmonica de Stat Sibiu organizează un concert caritabil luni, 9 mai, de la ora 19, în Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

“Solidaritatea este una dintre valorile europene în care credem! Ne-am propus să demonstrăm că Sibiul se mobilizează pentru Victor, micuțul diagnosticat cu o boală genetică rară, să aibă parte de fericirea pe care o merită fiecare copil. Ansamblul de alamă al Filarmonicii Sibiu se alătură campaniei umanitare <Together for Victor>”, au explicat reprezentanții Filarmonicii de Stat Sibiu.
Tromba Felix, unul din cele mai “fresh” proiecte muzicale ale orașului Sibiu, este format din: Medve Sandor (trompetă), David Jurca-Zorlențan (trompetă), Alin-Ștefan Roman (corn), Ion Palagniuc (trombon) și Gheorghe Simion Ianța (tubă). Repertoriul cvintetului reunește piese de jazz, muzică clasică și muzică de film.
Toate încasările de luni vor merge către Victor. Donația recomandată de organizatori este 20 de lei, dar orice sumă este binevenită pentru a contribui la salvarea vieții micuțului.
“Fiul nostru, Victor, în vârstă de 11 luni, suferă de SMA (amiotrofie musculară spinală), o boală genetică rară care atacă celulele nervoase responsabile de mișcările voluntare. Astfel, pe măsură ce acești neuroni sunt distruși, Victor își pierde capacitatea de a face mișcări simple pe care orice copil de vârsta lui le poate face cu ușurință. Vestea a venit ca un fulger pentru noi, parcă nimic din ce a fost nu mai există, iar singurul lucru ce conta din acel moment era doar ca Victor să fie bine. (…) “Pare crunt ca viața unui copil să depindă de o sumă de bani, însă da, pentru noi și restul părintților de copii cu SMA viața are un preț, unul colosal pe care sperăm să îl obținem cu ajutorul vostru. Tratamentul se poate face doar până la vârsta de doi ani, astfel suntem constrânși de timp să strângem suma aceasta imensă cât mai repede, pentru ca Victor să faca vaccinul în timp util. Orice donație, share, mesaj contează enorm pentru noi și Victor, toate acestea îl fac să fie cu un pas mai aproape de o viață și copilărie normală”, mai spune mămica micuțului”, spune Adelina Dinescu, mama lui Victor.

Cei care pot și vor să îl ajute pe Victor sunt invitați să doneze în următoarele conturi:

Titular: ADELINA DINESCU
IBAN: RO80RZBR0000060021411897
Valuta: Lei
Nume banca: Raiffeisen Bank
Cod Swift banca: RZBRROBU

Titular: ADELINA DINESCU
IBAN: RO46RZBR0000060023376759
Valuta: EUR
Nume banca: Raiffeisen Bank
Cod Swift banca: RZBRROBU

Titular: IOAN DINESCU
IBAN: RO82RZBR0000060017856132
Valuta: Lei
Nume banca: Raiffeisen Bank
Cod Swift banca: RZBRROBU

Revolut: 0746169534- Dinescu Adelina
0752364020-Dinescu Valentin