Connect with us

Featured

Spitalul Județean a mărit capacitatea de primire a bolnavilor Covid, dar se confruntă în continuare cu un număr mare de cazuri noi. Managerul Coldea: „În prezent, avem foarte puține locuri”

Avatar

Publicat

pe

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a crescut capacitatea de spitalizare a bolnavilor Covid-19, însă se confruntă în continuare cu un număr mare de cazuri noi. Managerul SCJU Sibiu, dr. Liliana Coldea, spune că, pe lângă deschiderea structurii modulare, este folosită și Sala Sindicală pentru bolnavii de Covid-19, precum și cortul de triaj amenajat în apropierea UPU.

Cu aproape o săptămână în urmă, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a deschis o structură modulară destinată internării și tratării pacienților diagnosticați cu COVID – 19. Reprezentanții SCJU au dorit să mărească, prin deschiderea acestui spațiu, capacitatea de spitalizare a bolnavilor Covid, structura având un total 25 de paturi.

„Am crescut capacitatea de spitalizare pentru pacienții care aveau nevoie de spitalizare și pentru care locurile pe care le-am avut până sâmbătă erau insuficiente, pentru că a crescut foarte mult numărul de cazuri care necesitau internare. Sâmbătă dimineața, așa cum am promis în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la ora 7, am fost acolo, la structura modulară, și și-au început activitatea asistentele. Și vreau să vă spun că până duminică seara mai erau 5 locuri libere. Deci în două zile structura modulară de 25 de paturi a fost aproape plină”, a declarat dr. Liliana Coldea.

PUBLICITATE

Tot săptămâna trecută s-a deschis, în curtea spitalului, în apropierea UPU și un cort de triaj, menit să asigure spațiul de așteptare pentru pacienții care se prezintă la secția de Urgențe pentru evaluare medicală, cu suspiciune sau în urma confirmării pozitive cu SARS CoV-2. Deși inițial Prefectura Sibiu anunțase că două astfel de corturi vor fi montate în curtea spitalului, lipsa spațiului a făcut posibilă montarea unui singur cort de triaj epidemiologic.

„S-a montat și acest cort tocmai pentru ca pacienții, având în vedere condițiile meteorologice, să nu mai stea atât de mult afară. Am încercat să găsim spațiu suficient pentru montarea celui de-al doilea cort, dar nu ne permit spațiile pe care le avem să îl montăm”, mai spune Liliana Coldea. Aceasta precizează că, pentru a suplini lipsa celui de-al doilea cort, SCJU Sibiu a luat decizia de a deschide Sala Sindicală pentru primirea bolnavilor de Covid, aceasta oferind un spațiu mai mare, precum și condiții mai bune.

„A fost deschisă și Sala Sindicală pentru pacienți, ca să poată să aștepte în interior. Este în apropierea structurii modulare, tocmai pentru ca pacienții să nu mai stea afară în frig și să aibă condițiile asigurate până când se rezolvă problemele pentru care au venit la spital”, explică managerul SCJU.

PUBLICITATE

Aglomerație la UPU

Chiar dacă a fost mărită capacitatea de primire a bolnavilor și a suspecților de Covid-19, creșterea numărului de cazuri aglomerează în continuare secția de Urgențe a spitalului. Potrivit managerului Coldea, ieri, la secția UPU era un număr mare de pacienți confirmați pozitiv, dar și numeroase persoane suspecte de infecția cu noul coronavirus.

„În prezent, avem foarte puține locuri. Se așteaptă probele pentru cei care sunt spitalizați să se elibereze pentru internarea celorlalți”, a precizat dr. Liliana Coldea.

PUBLICITATE

Aceasta a făcut și o serie de recomandări pentru cetățeni, pe care i-a îndemnat să „respecte regulile de distanțare socială, respectarea normelor de igienă, dezinfecția periodică a mâinii și obligatoriu purtarea măștii de protecție atât în spațiile închise cât și în spațiile  deschise” în vederea protejării de infecția cu Covid-19.

PUBLICITATE

Administrație

HARTA Noi detalii despre închiderile de străzi din Sibiu, în „Săptămâna Europeană a Mobilității”

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

Primăria Sibiu a revenit cu noi informații detaliate despre străzile din centrul Sibiului care vor fi închise în perioada 17 – 19 septembrie, adică în weekendul care urmează. Restricțiile vor fi valabile între 8.00 și 20.00.

Evenimentul care a condus la decizia închiderii unor artere de circulație din Sibiu este Săptămâna Europeană a Mobilității, o manifestare la nivel european în care s-a înscris și orașul nostru. Ea va fi marcată în Sibiu printr-o serie de evenimente stradale, la care sunt invitați toți sibienii.

Scopul principal al Săptămânii Europene a Mobilității este cel de descurajare a utilizării mașinii personale pentru transportul urban. Din acest motiv, accesul mașinilor pe unele străzi și în anumite parcări din centrul istoric va fi oprit, în zilele de 17,18 și 19 septembrie.

PUBLICITATE

Spațiile închise, de vineri, 17 septembrie, ora 08.00 până duminică, 19 septembrie, ora 20.00, vor fi:

  • Piața Schiller,
  • strada Arhivelor,
  • Piața Mică,
  • str. Mitropoliei, de la str. Tribunei până la str. Al. Odobescu
  • str. Al. Odobescu, de la str. Mitropoliei până la intersecția cu str. Konrad Haas
  • str. Cetății.
  • strada Centumvirilor.

Primăria spune că locuitorilor de pe străzile Mitropoliei și Cetății li se va permite accesul cu mașina către proprietăți. De asemenea, excepție vor face microbuzele electrice care circulă pe Linia Verde din centrul istoric, acestea fiind non-poluante și constituind o alternativă de deplasare.

De asemenea, strada Avram Iancu va fi închisă traficului între Piața Mare și intersecția cu str. General Magheru, dar doar sâmbătă, 18 septembrie, în intervalul orar  08.00 – 18.00.

închideri trafic Mobility Week

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT

Eveniment

Comuna Şeica Mică intră în carantină în următoarele două săptămâni

Avatar

Publicat

pe

Cu o incidenţă a cazurilor de COVID de 11,15 la 1.000 de locuitori, comuna Şeica Mică intră în carantină din această noapte şi până în 26 septembrie. În acest context, timp de două săptămâni, polițiștii și jandarmii sibieni vor fi mobilizați în misiuni specifice de verificare a măsurilor dispuse.

În această perioadă, pentru protecția locuitorilor, sunt realizate dispozitive eficiente care să prevină orice incident și care să intervină în cazul nerespectării măsurilor instituite. Se va acționa în sistem integrat atât la intrarea şi ieșirea din zona carantinată, cât și în interiorul acesteia pentru ca poliţiştii şi jandarmii să verifice dacă locuitorii respectă toate măsurile de protecție sanitară. În zona carantinată se instituie un filtru rutier la intersecția Drumului Naţional 14B cu Drumul Judeţean 142J.

PUBLICITATE

Conducătorii auto folosi două rute ocolitoare. Este vorba despre Drumul Naţional 14B Micăsasa – Drumul Judeţean 106B Mândra – Drumul Judeţean 107B – Drumul Naţional 14 Slimnic, respectiv Drumul Naţional 14B Micăsasa – Drumul Naţional 14 Copșa Mică.

“Scopul desfășurării acestor acțiuni este de a preveni și a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus. Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere cu precizarea intervalului orar necesar desfășurării activității.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, cetățenii sunt obligați să prezinte, la cererea reprezentanților autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

PUBLICITATE

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/ gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura, precum și intervalul orar necesar desfășurării activității”, a precizat Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT

Featured

Noi reguli pentru anul școlar, toți elevii intră în online la o incidență de peste 6 la mie

Avatar

Publicat

pe

Ministrul Educației și ministrul Sănătății au prezentat noile reguli care vor fi valabile în acest an școlar, conform Biziday.

Potrivit Ordinului aprobat de cele două ministere, în acest an școlar toate creșele, grădinițele și școlile își vor desfășura activitatea cu prezență fizică până la incidența de 6 la mie. Când incidența va fi mai mare, vor mai rămâne deschise doar creșele și grădinițele, toți ceilalți elevi, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu, vor trece la cursuri online, cu excepția învățământului special.

PUBLICITATE

“După depășirea incidenței de 6 la mie, nu vor mai fi permise activitățile remediale. Ordinul este în formă finală și va fi semnat când CNSU ne va abilita pentru semnarea lui. Motivația pentru această decizie, are legătură cu limitările învățământului în sistem hibrid. Specialiștii în educație au recomandat să folosim mai degrabă învățământul online, decât cel hibrid. Inclusiv Consiliul Național al Elevilor a solicitat acest lucru.”, a transmis ministrul Educației.

De asemenea, sălile de clasă vor fi amenajate astfel încât să fie asigurată distanța dintre elevi de minim un metru. Purtarea măștii rămâne obligatorie în interior, iar autoritățile le recomandă pe cele de uz medical, chiar dacă sunt permise și măștile textile care să asigure acoperirea orificiilor nazale și a gurii. Sunt interzise orice alte dispozitive care înlocuiesc măștile, cu excepția vizierelor care sunt permise doar pentru cadrele didactice din învățământul special. Masca nu va fi obligatorie în curtea școlii, cu excepția festivităților de deschidere a anului școlar.

“Măsurile de prevenție se mențin, vorbim de distanțare, purtarea măștii la interior. Am recomandat purtarea măștii de tip medical, pentru că este standardizată. Am revenit asupra măsurii anterioare, măștile de tip textil pot fi purtate, dar trebuie să acopere corect fața. Vizierele pot fi folosite doar de către profesori și doar în învățământul special”, a declarat ministrul Sănătății.

PUBLICITATE

Dacă vor exista cazuri pozitive, elevii de la clasa pregătitoare până la clasa a VI-a, pot continua online timp de 14 zile, dar se poate reveni începând cu ziua a opta, prin testare rapidă, dacă rezultatele sunt negative. Pentru părinții care refuză testarea copiilor în cea de-a opta zi, elevii se vor întoarce la școală în ziua a 14-a. În ceea ce privește învățământul liceal și clasele mai mari de a VI-a, copiii care au fost vaccinați și au trecut prin boală, pot continua să învețe față în față, iar ceilalți copii trec în învățământ online, cu posibilitatea revenirii la școală din ziua a opta.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE