fbpx
Acum citesti:
Peste 3.200 de alergatori la Maraton
Intreg articolul 4 minute de lectura

Peste 3.200 de alergatori la Maraton

Fostul Semimaraton Sibiu, actual Maraton Internațional, scoate oamenii la alergat pentru al șaselea an consecutiv. De această dată, sâmbătă, 27 mai, 3200 de persoane din întreaga lume vor susține cauza aleasă din cele 21 înscrise în maraton, alergând la una din categoriile ediției. Nouatea acestui an este cursa de 42 de kilometri, care îi va purta pe 100 de maratoniști până la Rășinari și Poplaca.

Maratonul Internațional Sibiu 2017 va strânge la start în Piața Mare în jur de 50 de străini. Sportivi din Germania, Grecia, Anglia și Africa vin la Sibiu pentru a susține unul din cele 21 de proiecte acceptate anul acesta la maraton.

„Cam toată lumea care face niște sport participă deja la maraton, avem echipele de fotbal, de baschet și de handbal ale Sibiului și cam toată lumea care aleargă în mod normal prin parc. Tocmai de aceea, încercăm să atragem tot mai mulți participanți din toată țara și chiar participanți din afara țării. Avem 50 de participanți din afară, dintre care cei mai mulți vin din Germania, dar avem și din Marea Britanie, din Africa și Grecia”, spune Ciprian Ciocan, directorul executiv al Fundației Comunitare Sibiu, organizatorul maratonului.

Și în ceea ce privește susținătorii alergătorilor, maratonul se poate lăuda cu o răspândire internațională.

„Dincolo de alergători, maratonul are și foarte mulți susținători din afara țării. În fiecare an sunt în jur de 200 – 300 de donatori care susțin proiecte ale Sibiului. Am avut din Brazilia, Mexic, Noua Zeelandă, China și Japonia. Aproape întreg globul este reprezentat la donații”, explică Ciocan.

Număr impresionant de voluntari prezenți pe traseu

De la an la an, numărul persoanelor care se oferă să stea pe traseu și să dea o mână de ajutor crește considerabil. Anul acesta, organizatorii maratonului se bucură și de prezența celor de la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, care vor sta pe traseul maratonului de 42 de km.

„Avem din nou voluntari, printre aceștia fiind și cei de la Academia Forțelor Terestre, care vor asigura o parte a traseului, dintre Poplaca și Sibiu. Peste 400 de voluntari vor fi înșirați pe tot traseul, un număr destul de mare dacă mă gândesc că la prima ediție am avut 170 de participanți doar, iar acum un număr atât de mare doar la voluntari”, spune directorul organizației locale.

Sportul lipsește de pe lista proiectelor acceptate

Ciprian Ciocan a  explicat faptul că proiectele sportive lipsesc din cauza faptului că ediția a 6-a are foarte multe proiecte mari, majoritatea pe sănătate. Ciocan promite însă ca de anul viitor numărul proiectelor acceptate să fie mai mare, astfel încât toate domeniile să aibă o șansă la participare.

„Nu există un anumit motiv. Așa cum probabil știți, noi am avut un juriu independent care a a luat deciziile pe baza unei grile. Noi nu am ales o anumită tematică pe anul acesta. S-a mai spus, spre exemplu, că alegem mai degrabă proiecte sociale, dar nu e adevărat. Cred că până la urmă a fost vorba mai degrabă de calitatea proiectelor scrise și de impactul lor. A fost doar o întâmplare că nu am avut proiecte sportive și mă bucură mult faptul că cei de la CSU, care nu au proiect anul acesta, vor alerga totuși pentru un alt proiect. Probabil că anul viitor, din lecția învățată anul acesta, pentru că am văzut o calitate mult crescută a proiectelor care au aplicat și pentru că nu am putut să acceptăm mai mult de 21 de proiecte, în 2018 cu siguranță numărul celor acceptate va fi mai mare. Totuși, vom păstra procesul de selecție, pentru că ajută la creșterea calității proiectelor aplicate”, a concluzionat Ciprian Ciocan.

Maratonul Internațional Sibiu va începe sâmbătă, 27 mai, de la ora 8:30 cu discursul Elenei Calistru, de la Asociația Funky Citizens din București și cu inaugurarea oficială a maratonului de către Astrid Fodor, primarul Sibiului, de la ora 8:40. Primii alergători vor pleca pe traseu la 8:45.

ATENȚIE: Kiturile de participare se ridică joi, 25 mai, și vineri, 26 mai, în intervalul orar 10:00 – 19:00, din Piața Mare. Doar alergătorii care nu locuiesc în Sibiu vor putea să ridice kiturile și în dimineața competiției, în intervalul orar 07:45 – 08:30, din  Piața Mare.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.