fbpx
Acum citesti:
Fam.Teodorescu, oamenii care nu renunță niciodată!
Intreg articolul 8 minute de lectura

Fam.Teodorescu, oamenii care nu renunță niciodată!

Într-o țară în care sportul nu mai este considerat o prioritate de mult timp, cea mai mare bucurie pe care o poți avea ca jurnalist este când descoperi oameni care înțeleg importanța acestui fenomen pentru sănătate, pentru corpul și mintea lor, și toate beneficiile care vin datorită mișcării. Familia Teodorescu, Adrian (soțul), Lăcrămioara (soția) și Alexandru (copilul) sunt un exemplu perfect de oameni pe care este o plăcere să îi întâlnești, să îi auzi vorbind despre ceea ce fac cu atâta pasiune, să observi cum îi ajută sportul în viață, și să-i descoperi ca persoane. Cei trei fac mișcare, iar în ultimii ani au participat la cele mai frumoase curse de Maraton și Semi-Maraton din țară, iar în cazul lui Alex, la cele mai importante competiții de atletism din România. Familia Teodorescu poate fi un exemplu pentru alți sibieni care nu au mai făcut mișcare de un timp, deoarece sportul se poate reîncepe la orice vârstă și face bine tuturor.

alex-800x534
Familia Teodorescu3

                                                                                                                                          

”Pentru mine, atletismul a devenit un stil de viață”                                                                      

Alexandru Teodorescu are 13 ani. El face atletism din 5 mai 2011. În tot acest timp, Alex a devenit campion național în proba de 300 de metri garduri (2016) și a obținut alte medalii de-a lungul anilor la întrecerile desfășurate în țară, mai ales la proba de triatlon. Alex este legitimat la CSȘ Șoimii Sibiu și este pregătit de Mioara Magheru, antrenoare pe care părinții lui o descriu ca fiind o educatoare de caractere. ”Eu mă bucur că face sport. Pentru el este o relaxare. Automat nu mai are timp de calculator și telefon. Noi îl sprijinim și îl ajutăm în tot ce face”, spune mama sa.  Alexandru Teodorescu are o pasiune deosebită pentru atletism. El savurează cursele, știe timpii atleților pe care vrea să-i depășească, vorbește cu o plăcere deosebită despre acest sport și despre fiecare medalie cucerită în parte. Totuși, cel mai important pentru el nu este medalia într-un concurs, ci atingerea timpului pe care și-l dorește. ”Pentru mine, atletismul a devenit un stil de viață. În cursă încerc să-mi fac timpul pe care îl doresc. Dacă reușesc mă simt foarte mândru. Îmi ating scopul, iar dacă și câștig sunt foarte fericit”, a declarat Alex.

Lacramioara Teodorescu

 

”La început nu puteam să alerg, nu făceam o tură de parc”

Lăcrămioara Teodorescu s-a reapucat de mișcare la vârsta de 35 de ani. Nu a fost ușor, la început nu putea să alerge nici măcar o tură de parc, dar cu perseverență ea a reușit să-și readapteze corpul pentru a face sport. ”Eu m-am apucat după ce l-am dus pe Alex la atletism. Am considerat că eu nu mai fac mișcare. La început nu puteam să alerg, nu făceam o tură de parc. Mi-am scos un plan de începător de pe internet în care 7 minute alergam, 7 minute mergeam. Apoi, am urmat un program de antrenamente stabilit de soțul meu, care a fost și antrenor, maseor, sponsor și nutriționist”, spune Lăcrămioara.

Fiul i-a pus medalia mamei la gât                                                                                                  

Maratonul Dacilor a fost prima sa victorie pe care Lăcrămioara a reușit-o. Ea a alergat cu mâna în ghips. Alex, era voluntar al evenimentului și a fost cel care i-a pus medalia mamei la gât. ”Am fost foarte fericit în acel moment”, spune Alex. În acest moment, Lăcrămioara Teodorescu este educatoare la Grădinița 22 Sibiu. Ea are 40 de ani. Majoritatea copiilor ei vin să participe la Maratonul Internațional al Sibiului, și cel mai important o să facă mișcare. ”Noi de obicei alergăm pentru proiecte. Îmbinăm alergarea și cu cauze, încercăm să promovăm aceea cauză”, mai spune Lăcrămioara.

Familia Teodorescu111
Familia Teodorescu4

 

”Pentru noi, antrenamentele sunt un prilej să ne vedem cu prietenii și să ne relaxăm”

                  

Adrian Teodorescu are 42 de ani. El este cadru militar la Academia Forțelor Terestre, acolo de unde, 50 de studenți plus 30 de voluntari vor participa la Maratonul Sibiului. Adrian Teodorescu pune mare preț pe bucuria și plăcerea de a alerga. În ultimii 5 ani, el a încheiat foarte multe curse în top 10. ” Corpul se încălzește, se relaxează și se destinde total după 8 kilometri. La mine funcționează modelul să mă bucur de alergare. Odată ce te-ai apucat de alergare nu poți să stai să-i privești pe alții. Pentru noi, antrenamentele sunt un prilej să ne vedem cu prietenii, să ne odihnim, să ne relaxăm, să ne bucurăm. Când alergăm, noi descoperim lucruri la care suntem buni sau mai puțin buni”, spune Adrian. Adrian Teodorescu a început alergarea ca mod de viață în 2007, inspirat fiind de atletul etiopian, Haile Gebreselassie. Sportiv care a bătut recordul mondial, alergând un kilometru sub 3 minute la Maratonul de la Berlin (2007). Etiopianul a terminat cei 42 de kilometri în 2 ore, 4 minute și 26 de secunde. Haile Gebreselassie este considerat unul din cei mai mari atleți ai tuturor timpurilor, iar în ceea ce privește distanțele lungi, fără îndoială numărul I în întreaga istorie a acestui sport.

Familia Teodorescu2

Pun mare preț pe mișcare  

Pentru Lăcrămioara, Maratonul Dacilor și Maratonul Cozia sunt cursele de suflet. Maratonul Cindrelului, Roșia Montană sau Eco Maraton sunt alte concursuri pe care și le amintește cu plăcere și care oferă peisaje incredibile. Pentru Adrian, Maratonul Stockholm, Maratonul Dacilor, Maratonul Bucegi 7500 sau Maratonul Cheile Nerei sunt câteva din locurile favorite unde a concurat. Cel mai mult le plac peisajele și locurile pe care ajung să le vadă. ”Când ajungi acolo sus și vezi toată priveliștea, aceea este recompensa! Te deconectezi. Cea mai bună terapie sau cel mai bun medicament este să faci o alergare.  De multe ori alergăm împreună și ne vin idei, discutăm despre ele”, a declarat Lăcrămioara Teodorescu.

Familia Teodorescu11”Nu am abandonat niciodată! Toate cursele începute le-am terminat”

Alte momente speciale pentru familie au fost Maratonul Roșiei Montana din 2016, când toți trei au terminat pe locul I la categoria lor, sau Maratonul de la Aiud 2017, când Alex a reușit să-și întreacă părinții în concurs. ”Credeam că momentul în care Alex ne va întrece va fi mai încolo, dar acum mă bucur. Este o performanță foarte mare la 13 ani”, spune tatăl său. Ei au concurat împreună și în familie la competiții. Tură în Natură, Duathlon, Night Challenge sunt doar câteva la care au luat startul și au făcut-o foarte bine.                                                                                                                                       Familia Teodorescu1

Cea mai mare mândrie a întregii familii în ceea ce privește antrenamentele și cursele la care participă este faptul că le-au terminat pe toate. Nu au renunțat niciodată. ” Obiectivul nostru este întotdeauna să terminăm cursa, să nu ne accidentăm. Nu am abandonat niciodată! Toate cursele începute le-am terminat. Acest lucru te învață să treci peste momentele dificile. Asta înveți și în maraton. Simți că poți rezolva orice problemă în viață. Cauți soluți, nu te sperii”, a declarat Adrian Teodorescu.  Ca rezultate, au destule distincții, doar dacă luăm ultimele două maratoane la care au luat startul, Brașov (aprilie) și Aiud (martie) descoperim patru medalii: Alex un loc I și un loc III, iar Lăcrămioara, un loc II și un loc III.

Familia Teodorescu5Pentru Familia Teodorescu urmează alte curse în acest an, Maratonul Internațional de la Sibiu (27 mai) fiind primul la care vor participa. În luna iulie, se va ajunge de ori pe Vârful Omu la Maratonul Bucegi 7500, iar soții Teodorescu vor să fie prezenți la marea competiție. În același timp, Alexandru Teodorescu continuă pregătirea pentru cursele de atletism. ” Este extraordinar să concurezi în familie. Să fii o echipă în concurs și să tragi acolo în timpul cursei. Este o mare împlinire. Trebuie încurajat sportul în familie, iar la concursuri trebuie pus mai mare preț pe cursele copiilor. Trebuie ca în Sibiu să se facă sport de masă mai mult”, mai spune Adrian Teodorescu.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.