5.1 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Simona Halep s-a calificat în finala de la Roland Garros!

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Simona Halep revine în finala celui mai important turneu de tenis! Jucătoarea noastră a învins-o în semifinale pe Karolina Pliskova în trei seturi. A fost  6-4, 3-6, 6-3 pentru constănțeancă, care va juca finala la Roland Garros. De numai 9 minute a avut nevoie Simona pentru a face primul break, scor 2-1. Apoi, românca și-a câștigat fiecare serviciu fără mari probleme și s-a impus cu 6-4. Set în care game-urile pe serviciul Pliskovei au fost extrem de lungi, Halep a întors multe din mingile cehoaicei exasperând-o pe aceasta și făcând-o să greșească. Practic în primele 10 minute, Pliskova avea 9 greșeli neforțate, față de numai 3 ale lui Halep. La sfârșitul setului, Pliskova avea 15 erori neforțate doar cu forehand-ul, pe când Halep doar două. În setul al doilea, s-a mers cap la cap până la 3-2 în favoarea Karolinei, jocul fiind echilibrat. De aici, nu i-a mai ieșit aproape nimic Simonei, pe când Pliskova a început să servească mai bine și să aibă mai multe lovituri câștigătoare cu dreapta. Ceea ce s-a văzut și în joc, cehoaica a făcut break-ul și s-a desprins la 5-2 și a închis setul cu 6-3. Setul trei a semănat mult cu primul. Constănțeanca a făcut break-ul tot la 2-1 și a jucat excelent până la 4-1. Au urmat două jocuri bune ale Pliskovei, care a redus diferența la 4-3, făcând rebreak. Inutil însă, ”Super Simo” a mai câștigat o dată pe serviciul Karolinei și cu un efort formidabil a reușit să închidă setul, tot cu 6-3. Simona Halep a avut un procentaj mult mai ridicat la primul serviciu și la punctele câștigate cu acesta, a greșit mult mai puțin și s-a deplasat foarte bine în teren. De partea cealaltă, Karolina Pliskova a jucat mai bine pe forehand și a avut mult mai multe lovituri câștigătoare decât românca.
În ultimul act al competiției, Simona Halep o va întâlni pe Jelena Ostapenko din Letonia. Tenismenă care are numai 20 de ani. Meciul va avea loc sâmbătă de la ora 16,00.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect