Acum citesti:
FC Hermannstadt a eliminat deținătoarea Cupei României!
Intreg articolul 3 minute de lectura

FC Hermannstadt a eliminat deținătoarea Cupei României!

IMG_4745Jucătorii lui Alexandru Pelici s-au calificat în optimile de finală ale Cupei României! FC Hermannstadt a eliminat deținătoarea trofeului, după prelunigiri. A fost 1-0 împotriva celor de la FC Voluntari. Singurul gol al partidei a fost marcat de Răzvan Dâlbea, în minutul 97. Mijlocașul sibienilor a înscris un gol fantastic, șut în vinclu de la 22 de metri. Partida a fost una bună, mai ales din repriza a doua până la final. În prima repriză, duelul a fost echilibrat, cea mai mare ocazie a aparținut oaspeților, Tudorie lovind bara porții apărate de Horațiu Moldovan.

Partea a doua a început cu două șuturi ale lui Cernat și Popa, dar ambele s-au dus departe de poartă. A urmat Tătar, a cărei execuție din lovitură liberă a fost respinsă de goalkeeper-ul advers. În min.67, arbitrul a refuzat un penalty gazdelor, după ce Balaur a atins mingea cu mâna. Ultima ocazie a reprizei secunde a aparținut tot sibienilor. Pe un contraatac, Hergheligiu a tras bine, dar Petrariu a respins balonul. Prelungirile au început perfect pentru FCH, Dâlbea a marcat golul de senzație și stadionul Municipal ”a luat foc”. Cinci minute mai târziu, Rusu a trimis un șut bun cu pământul, dar portarul oaspeților a fost la post. La respingere, Blănaru a marcat, dar golul său a fost anulat pe corect, după o poziție clară de ofsaid. În min.108 a urmat a doua eroare majoră a brigadei de arbitri, Marian Barbu (Făgăraș), Alexandru Vodă (Alba Iulia, asistent) și Adrian Mărginean (Aiud, asistent). Mingea a ajuns în careu la Tudorie, portarul Moldovan a intrat tare la acesta, lovind mingea, dar și piciorul atacantului ilfovean. Faza a continuat, iar Pârvulescu a respins balonul de pe linia porții. La reluare s-a putut observa că trebuia lovitură de la 11 metri, Tudorie ieșind cu piciorul drept fixat și va lipsi de la jocul următor al echipei sale. Oaspeții au mai avut două ocazii de a egala, dar capul lui Popescu din 6 metri a fost prins de goalkeeper-ul de numai 19 ani al Sibiului, iar Marinescu a șutat pe lângă, din lovitură liberă.

FC Hermannstadt: Horațiu Moldovan, Mihai Stancu, Ionuț Stoica, Cătălin Pîrvulescu, Radu Necșulescu (Răzvan Dâlbea, min.78), Daniel Tătar (cpt.), Robert Boboc, Petrișor Petrescu (Sabin Lupu, min.95), Iulian Popa (Andrei Hergheligiu, min.60), Adrian Cîrstean (Ștefan Blănaru, min.69) și Bogdan Rusu.

FC Voluntari: Răzvan Petrariu, Venelin Filipov, Ionuț Balaur, Mihai Popescu. Florin Acsinte, Daniel Novac (cpt.), Alexandru Răuță (Laurențiu Marinescu, min.91), Mihai Căpățână (Ivanovici, min.66), Adelin Pîrcălabu (Popadiuc, min.73), Cosmin Cernat și Alexandru Tudorie.

La meci au fost prezenți în jur de 4000 de spectatori. Ei au putut sărbători la final primul succes de pe teren propriu, în Cupa României, pentru FC Hermannstadt.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.