Acum citesti:
Dan Fleșeriu: ” Avem suficiente arme ca să jucăm de la egal la egal cu oricare echipă din prima ligă”
Intreg articolul 10 minute de lectura

Dan Fleșeriu: ” Avem suficiente arme ca să jucăm de la egal la egal cu oricare echipă din prima ligă”

Dan Fleșeriu2După șase etape în care ”vulturii” au avut cel mai greu program din Liga Națională de Baschet Masculin, campionatul a luat o pauză până în 2 decembrie. În aceea dată, CSU Sibiu va reveni în campionat, într-o deplasare la Galați, împotriva echipei din localitate, CS Phoenix. Ambele echipe au 4 victorii și 2 înfrângeri. Până atunci, jucătorii lui Dan Fleșeriu nu stau în loc, tehnicianul sibian fiind atent la absolut toate detaliile posibile în ceea ce privește performanța și atingerea ei cât mai sus. Cel mai bun exemplu este că de la venirea sa, formația noastră este printre echipele de top ale României, iar sala este plină sau aproape plină la meciuri.  În acest sezon, CSU a oferit partide frumoase și a învins pe ultimele două campioane ale României, CSM Oradea (deplasare) și Universitatea Cluj (acasă). Am vorbit cu Dan Fleșeriu despre această scurtă perioadă, despre faptul că nici în acest an baschetbaliștii săi nu s-au putut antrena tot timpul în Sala Sporturilor Transilvania și despre ultimele reveniri la echipă.

www.csusibiu.ro/Alina Cojocaru

REPORTER: Cum a fost această perioadă pentru echipă?                                                             

Dan Fleșeriu: Noi am avut un început infernal de campionat. Nu ne-am plâns de treaba asta, am știut de când a fost tragerea la sorți că vom juca în primele cinci etape, practic cu cele mai bune echipe din sezonul trecut. Cinci echipe care au fost în primele șase. Știam că va fi foarte greu, totuși ne-am descurcat destul de bine.

R: Pe ce tip de joc vă axați în acest sezon?                                                                                           

DF: De la începutul sezonului am spus că vreau să fac o combinație între echipa din primul sezon și cea din al doilea sezon. În primul sezon am avut multă tranziție ofensivă și mai puțină apărare, în al doilea sezon am avut cea mai bună apărare din campionat, dar nu am fost chiar atât de spectaculoși și rapizi. În sezonul acesta am luat jucători târziu pentru că ne-am uitat și am așteptat foarte mult după niște jucători extrem de valoroși, care au semnat până la urmă, unul în campionatul Italiei, unul în campionatul Spaniei, altul în Liga a II-a în Spania și unul în Franța. A fost o vară extrem de grea dpdv al transferurilor. Dacă stăm să ne uităm la echipa pe care am avut-o inițial, cu Capers și cu De Angelo, am fi avut tranziție senzațional de bună, iar viteza de joc, la fel sau aproape la fel ca în primul sezon. Din păcate cu accidentarea lui Capers și cu problemele pe care le-am avut cu De Angelo nu mai avem tranziția așa de bună. Nu avem nici apărarea din sezonul trecut încă, sper să o reușim să o consolidăm și să fim din nou foarte buni acolo. Dar, avem suficiente arme ca să jucăm de la egal la egal cu oricare echipă din prima ligă.

R: Care este situația lui Laser, Paliciuc și Capers?                                                                                  

DF: Laser avea problemele la cotul respectiv de la început, probabil dinainte să vină la noi. S-au agravat aici din cauza la două lovituri. Nu a fost o accidentare extrem de gravă. Ce a fost mai complicat a trecut, acum este în perioada de refacere. Sperăm să revină destul de repede. Nu știu dacă la meciul cu Galațiul o să joace sau nu, puțin probabil, dar depinde de organismul lui. Paliciuc are o problemă la călcâi, din cauza suprasolicitării din vara aceasta. El s-a antrenat extrem de mult ca să ajungă la nivelul pentru a fi reținut și să joace titular în lotul de seniori. A strâns din dinți, chiar dacă l-a durat din primele săptămâni. El putea să joace în continuare, puteam să-l forțez, dar am preferat să-i dau timp să se refacă. Acesta este motivul pentru care nu a jucat în ultima etapă și a jucat puțin la Pitești. La Capers a fost un ghinion mare și un act nesportiv al apărătorului de la Steaua. În pofida accidentărilor pe care le-am avut am reușit să câștigăm meciuri și nu ne-au doborât ca atitudine de învingători. Să sperăm că prindem luna ianuarie cu toți jucătorii apți, iar de acolo să nu se mai accidenteze nimeni în 2018.

R: Cum s-a acomodat Davis?                                                                                                                        

DF: Marcel Davis încă nu s-a acomodat. Încă nu își găsește locul în echipă, încă are trac atunci când intră. Își dorește extrem de mult să rămână până la sfârșit. Este încă cu semnul întrebării dacă va rămâne sau nu va rămâne. Ne dorim mai mult de la el, sper să reușim să facem din Davis jucătorul de care avem nevoie.

R: Cum este revenirea lui Bogdan Popescu?                                                                                                                                                                         

DF: Bogdan Popescu este o soluție bună pentru noi. L-am vrut și la începutul sezonului, el a ales să rămână acasă lângă soția lui și să-și vadă mai mult de familie, fiind aproape momentul de încheiere a carierei. Ar fi vrut să termine la Timișoara, dar pe de altă parte, după ce a trecut la Timișoara nici nu poate să termine cariera așa. La ce personalitate a fost el și la ce reprezintă el pentru baschetul românesc cred că merită să termine un sezon în top, eventual cu o medalie la gât și musai cu o victorie, nu cu o înfrângere. Nu are decât un mod de a-și termina cariera și a ales Sibiul pentru asta. Faptul că suporterii îl iubesc mult și îl respectă mult asta nu face decât să pună presiune pe el să-și dorească mai mult. Mă bucur foarte mult că și-a dorit să vină la Sibiu și vine cu dorința să facă ceva.

Dan Fleseriu CSU Sibiu5

R: Nici anul acesta nu ați putut să vă antrenați tot timpul în Sala Sporturilor Transilvania. Cât de mult v-a încurcat acest lucru?

DF: Odată cu începutul sezonului de antrenamente a început și sezonul de expoziții. Au fost expoziții și manifestări, și vor mai fi, din păcate. Am reușit, spre deosebire de sezonul trecut să-l lămurim pe noul director și pe cei care organizează expoziția să ne ajute să ne relocăm. Înainte de meciul cu Oradea, o săptămână am stat la Satu Mare, iar, înainte de meciul cu Piteștiul, o săptămână am stat la Târgoviște. Evident că nu este ușor să faci lucrul acesta. Jucătorii aceștia au familii…sunt lucruri de logistică, sunt o mulțime de materiale pe care trebuie să le cărăm după noi. Suntem ca în niște trăsuri și ne tot plimbăm așa, cu toate lucrurile după noi. Nu este chiar în regulă și nu se poate face la infinit treaba aceasta. Eu am apelat acuma la sălile pe care le cunoșteam. La Satu Mare și Târgoviște am antrenat înainte, și în fiecare locație am avut prieteni care ne-au ajutat. Efectiv, ne-au dat din pozițiile lor de antrenament și ne-am strecurat acolo, dar nu este un lucru bun. Sper și sunt convins că acela care a venit la conducerea sălii (n.r. Adrian Bibu) să reușească să rezolve problema aceasta și să nu mai fie pe viitor. Nici el nu poate să facă peste noapte, va mai trebui să organizeze o expoziție ca să plătească datoriile care sunt aici și din păcate vom pleca iarăși aproape două săptămâni din sală, în luna decembrie. Dar, știm lucrurile acestea, le-am acceptat și ne luptăm să le învingem și pe acestea. Din păcate aceasta este situația, problema cea mai mare este că în Sibiu nu există o altă variantă. Aproape fiecare oraș din țara aceasta are câte o sală în care poate să se ducă să se antreneze.

R: Ce vă doriți pentru perioada următoare?

DF: Îmi doresc foarte mult să-l integrăm pe Bogdan. Va avea un alt statut față de sezonul trecut când era titular și juca foarte multe minute. Acuma va fi într-o rotație cu Cooper și Kinnard. Al doilea pas este să reușim să-l facem pe Marcel să fie mult mai util echipei, iar al treilea să reușim să facem o coeziune mai bună a echipei, să ne îmbunătățim apărarea.

Dan Fleșeriu

R: Cum ați descrie relația dvs. cu suporterii?                                                                                        

DF: Eu m-am întâlnit în primul sezon cu ei și le-am explicat foarte deschis ce probleme sunt în echipă. Fără să acoperim lucruri sau să ne ascundem după degete. Le-am explicat care sunt diferențele dintre noi și ceilalți, inclusiv ca și bugete, care sunt avantajele noastre, la ce să se aștepte de la jucătorii noștri. Cred că de acolo s-a format un nivel de așteptare a lor mai corect față de echipă și atunci au fost mult mai deschiși și mai mulțumiți cu ceea ce au văzut. Au văzut un progres al echipei constant, dar conform așteptărilor lor. Dacă așteptările erau ca noi să câștigăm campionatul și am fi ieșit pe locul 6 ar fi fost dezamăgiți. Așa, ei știau cam ce urmează să facem în meciul următor, iar dacă vedeau că și reușim era o satisfacție și pentru ei, nu numai pentru mine. În asta cred că a contat foarte mult relația mea cu ei, în transparența pe care am avut-o față de suporteri. Asta am continuat și în sezonul al doilea, cu mai puține întâlniri de data aceasta, iar sezonul acesta încă nici nu am reușit să ne întâlnim. Dar, nu înseamnă că s-au răcit lucrurile, pur și simplu cred că încearcă să vadă de la distanța ce încerc eu să fac și sper să fie destul de mulțumiți.

R: Ce mesaj ați dori să le transmiteți fanilor?                                                                                       

DF: Eu mă bucur foarte mult că de la câteva zeci de abonamente în primul sezon, în al doilea sezon au fost vreo 400, iar acum sunt 7-800. Sper ca sezonul următor să depășim 1000 și să umplem sala aproape numai cu abonați. Mie îmi dă satisfacție că oamenilor le place progresul echipei. Mesajul meu pentru ei este să vină în continuare la fel, să aibă răbdare cu noi și să fie convinși că noi vrem cu absolut orice există în sufletul nostru și în capacitățile noastre să câștigăm fiecare meci în parte și să terminăm campionatul cu o victorie în play-off. Asta înseamnă să ajungem foarte departe. Dar, fără promisiuni de medalii și de câștigarea campionatului pentru că trebuie să fim obiectivi și să ne uităm și la celelalte echipe. După 28 sau 29 februarie, ultima zi de transferuri, o să putem spune cum ne comparăm cu ceilalți.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.