Acum citesti:
Peste 130 de copii au participat la prima ediție Alpha Basketball Tour Sibiu!
Intreg articolul 4 minute de lectura

Peste 130 de copii au participat la prima ediție Alpha Basketball Tour Sibiu!

_MG_4509Peste 130 de copii au jucat baschet pe parchetul Sălii Transilvania, în zilele de sâmbătă și duminică. Ei au participat la Alpha Basketball Tour Sibiu. Eveniment ce a adus față în față cinci echipe cu baschetbaliști tineri și entuziaști, la babybaschet și minibaschet. Au participat Alpha Sibiu, CSU Sibiu, CSU Ploiești, Dan Dacian București și Universitatea Cluj. În tribună, micuții jucători au fost susținuți de părinți, care au făcut o atmosferă frumoasă.

 

Oaspeții” au câștigat locul I                                                                                                                

_MG_4944Locul I la categoria babybaschet a fost adjudecat de CSU Ploiești, echipă antrenată de Elena Stan. Pe locul II s-au clasat cei de la ACS „Dan Dacian” București, antrenați de Răzvan Romilă. Podiumul a fost completat de Alpha Basketball Sibiu, formație antrenată de Alexandru Hulpuș. Cele trei formații au fost urmate de U Cluj (antrenori Amalia Scheiner și Andrei Marchiș) și CSU Sibiu (antrenor Alexandru Kovacs). La minibaschet, „Dan Dacian” București (antrenor Andrei Beațu) s-a impus în competiție. Echipa din capitală a fost urmată de CSU Ploiești, U Cluj, CSU Sibiu (antrenor Alexandru Rubint) și Alpha Basketball Sibiu.

_MG_4442„S-a încheiat prima ediție și pot spune, în calitate de organizator, că a fost un turneu frumos. Am făcut tot ce ne-a stat în putință pentru a primi echipele în cele mai bune condiții și sperăm că s-au simțit foarte bine la Sibiu. Le mulțumim pentru prezență și sperăm să ne vedem anul următor, pentru că acest turneu care abia a început va deveni unul de tradiție în orașul nostru. În ceea ce privește nivelul jocurilor, m-am bucurat să văd că fiecare echipă care a intrat pe teren a jucat un baschet de calitate. Bineînțeles că există unele diferențe între echipe, dar unii au mai mulți ani de activitate, iar alții venim din urmă. Până la urmă, contează să le insuflăm copiilor plăcerea de a juca baschet și de a o face, de la un meci la altul, la un nivel din ce în ce mai bun. Felicitări campionilor și tuturor celor care au făcut parte din această primă experiență ABT”, a declarat Alexandru Hulpuș, președintele Alpha Sport Team și antrenorul Alpha Basketball Sibiu.

Trofeele și medaliile au fost înmânate de doi jucători de la CSU Sibiu

 

_MG_4487A fost prima ediție a turneului. La final, a avut loc festivitatea de premiere, trofeele și medaliile fiind înmânate de către Mirel Dragoste și Radu Paliciuc, baschetbaliști ai lui CSU Sibiu. „Am avut parte de o organizare foarte bună și de jocuri de calitate. Ne bucurăm că am fost invitați, cu siguranță și la anul vom fi primii care vor participa. ABT a fost o experiență frumoasă pentru copii și suntem mândri că am reușit să obținem locul 1 la babybaschet. Copiii sunt fericiți că au avut adversari de calitate, cu care să își măsoare forțele. Mulțumim organizatorilor pentru această invitație”, a spus Elena Stan, antrenor CSU Ploiești.

_MG_5013În cadrul turneului s-au oferit și titlurile de cel mai bun jucător al categoriei. Astfel, MVP la babybaschet a fost desemnat David Roșoga de la CSU Ploiești, iar MVP la minibaschet a fost Dragoș Pârău, jucător la „Dan Dacian” București. Cel mai bun marcator al concursului de aruncări a fost Felix Souca, jucător al CSU Sibiu, categoria minibaschet. „A fost un turneu benefic pentru fiecare echipă. Ne-am adunat la Sibiu primele cinci echipe din țară și a fost un bun prilej de a încheia anul și de a verifica tot ce am acumulat de la campionatele naționale până în momentul de față. Organizarea a fost excelentă, cu siguranță vom participa și  la următoarea ediție”, au spus și anternorii U-BT Cluj-Napoca, Amalia Scheiner și Andrei Marchis.

_MG_5015Alpha Basketball Tour Sibiu s-a aflat la prima ediție. Turneul își propune să adune, an de an, din ce în ce mai multe cluburi de copii din țară și din străinătate la Sibiu, următoarea ediție urmând să fie organizată în primăvara anului 2018. Evenimentul a fost posibil cu sprijinul partenerilor și sponsorilor Alpha Sport Team.

 

_MG_4977 _MG_4752 _MG_4741 _MG_5011 _MG_5028 _MG_4944 _MG_4914 _MG_4567 _MG_5032 _MG_5025

 

Credit foto – Ana Maria Mătușoiu

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.