Acum citesti:
Andreea Dragoman, a patra oară cea mai bună sportivă a Județului Sibiu!
Intreg articolul 5 minute de lectura

Andreea Dragoman, a patra oară cea mai bună sportivă a Județului Sibiu!

Andreea Dragoman India3Dominația tenismenei născute în Mediaș continuă și în anul 2017! Andreea Dragoman a fost desemnată pentru al patrulea an la rând cea mai bună sportivă a Județului Sibiu. Gala Sportului și a Tineretului Sibian a avut loc la Teatrul Gong. Locație unde au fost premiați cei mai buni de la sporturile olimpice și neolimpice, cei mai buni voluntari, cele mai bune echipe și antrenori, precum și proiectele cu impact.

Încă un an pe podiumul Campionatului Mondial de tenis de masă                                                                                       

andreea-dragoman-interviuCa în anii precedenți, jucătoarea antrenată de Cristian Cucean și Dan Daniel a fost favorită să obțină acest titlu încă de la începutul sezonului competițional. A fost pentru al șaselea an când Mediașul dă sportivul numărul I al Județului, după ce, înainte de Andreea, atletele Anca Bunea și Daniela Loghin erau desemnate în această postură. În 2017, Andreea Dragoman se poate lăuda cu rezultate frumoase la tenis de masă. Cea mai mare reușită a sa a venit la Campionatul Mondial de juniori. În Italia, ea a cucerit medalia de bronz, alături de echipa României. La Campionatul European de juniori, Andreea a obținut două medalii de argint, în proba de dublu și la echipe. La Campionatul European U21, ea a terminat pe locul II, alături de Adina Diaconu. În afara acestor performanțe, pe plan internațional, Andreea a luat aurul Openului Poloniei, aur și argint la Openul Tunisiei, și locul III la un concurs în India. Pe plan național, tenismena de 17 ani a fost campioană națională cu echipa în Superligă, a câștigat bronz cu echipa Romgaz la Campionatul Național de juniori, a terminat pe locul II concursul ”Top 12” și a urcat de trei ori pe podiumul Campionatului Național de seniori. Acest sezon a fost primul pentru Dragoman la junioare. Andreea Dragoman reprezintă CS Romgaz Mediaș. Ea a fost inițiată în sportul de mare performanță de către antrenorul Gheorghe Vaida.

Tatăl și fiul, ambii pe podium

                                                                                                                           

Alexandru Vandor3Locul II în clasamentul sporturilor olimpice i-a revenit juniorului Alexandru Vandor. Atletul de la CSȘ Mediaș a fost medaliat cu bronz la Campionatul Balcanic (record național), dublu vicecampion național în sală și aer liber, și dublu medaliat cu bronz la Campionatele Naționale de Tineret. Alexandru Vandor este antrenat de Vasile Ibășfălean.

 

calarie-balcaniada-ionel-bucur2Podiumul a fost completat de echitație, prin familia Bucur, tatăl, Ionel, și fiul, Ionuț. Ionel Bucur a fost dublu campion național, iar la Cupa Federației Ecvestre a obținut un aur și un argint. Ionuț Bucur a urcat de trei ori pe podiumul naționalelor de seniori și de două ori pe podiumul Cupei Federației Ecvestre. De patru ori a fost pe cea mai înaltă treaptă. Cei doi călăreți au reprezentat CSM Sibiu. Ioana Paștiu (locul 4, sărituri în apă), Peter Herman (locul 5, atletism), Dragoș Lupșa (mențiune, sărituri în apă), Iustina Madina (mențiune, atletism) și Diana Cucerzan (mențiune, sărituri în apă) au fost ceilalți sportivi premiați.

alex-baila-hwarang
Daniela17
Marius Dancu2

Luptătorul Alex Băilă, cel mai bun de la sporturile neolimpice                                                             

La sporturile neolimpice a venit rândul taekwondo-ului să îl dea pe cel mai bun. Este vorba despre Alexandru Băilă, luptător de la CS Hwarang Sibiu. Elevul antrenat de Florin Bîrluț a fost numărul I în țară, iar în afară a fost dublu medaliat la Campionatul Mondial și a câștigat un argint european. Locul II în acest clasament a revenit Danielei Ghițan. Karatista de la CS Tsubaki Sibiu a cucerit două medalii la Campionatul Mondial. Ea este antrenată de Vladimir Prică. Pe trei s-a clasat Marius Dancu, campion mondial cu echipa și vicecampion mondial la luptă, plus triplu medaliat european de juniori. El se pregătește alături de Alin Lăzurcă, la Puma Club Sibiu.

Andreea&Oana Pavel2

Radu Raica (locul 4, powerlifting), Cătălin Păturan (locul 5, karate shotokan), Peter Herman (mențiune, atletism), Daniel Ordean (mențiune, powerlifting), Andreea Pavel și Oana Pavel (ambele surori, mențiune, karate și taekwon-do) au fost ceilalți sportivi premiați la această categorie.                                    Interviu Dan Fleseriu antrenor CSU Sibiu

Dan Fleșeriu, antrenorul anului                                                                                                                         

Munca lui Dan Fleșeriu la CSU Sibiu i-a adus tehnicianului ”vulturilor” titlul de antrenorul anului. CSU Sibiu, FC Hermannstadt, Gaz Metan Mediaș, HC Sibiu și Măgura Cisnădie au fost cluburile premiate pentru activitatea sportivă avută în 2017.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.