Acum citesti:
Fotbaliștii de la Hermannstadt au început pregătirea
Intreg articolul 5 minute de lectura

Fotbaliștii de la Hermannstadt au început pregătirea

Valentin MacreaFotbaliștii sibieni au revenit la antrenamente după o lună de la ultima partidă. Mult optimism, voie bună și chef de fotbal au arătat jucătorii lui FCH. ”Începe o nouă perioadă importantă. În perioada de pregătire, ceea ce ne propunem noi ca și staf este să avem toți jucătorii valizi să ducă pregătirea până la capăt. Este o perioadă de încărcare să putem avea consistență în partea a doua a campionatului. Suntem mulțumiți de jucătorii pe care i-am avut la dispoziție și pe care îi avem în continuare. Să nu uităm că în general, evoluțiile noastre au fost bune, iar dacă continuăm pe linia aceasta vom promova. Cred că deja, stilul nostru și-a pus amprenta pe campionat și avem un stil de joc consistent. Pentru promovare ne vom lupta cu Călărașiul, cu Chindia…cei de la Afumați, dacă ați citit astăzi, nu și-au luat gândul de la promovare, iar eu cred că și cei de la ASU Poli vor avea un cuvânt important de spus”, a declarat Eugen Beza, antrenorul secund al echipei.

IMG_5084

 

2 fotbaliști noi, urmează să mai vină și alții                                                                                                                                               

La pregătire au fost prezenți doi fotbaliști noi, Alexandru Coman și Olivian Surugiu. Alexandru Coman este un fundaș de bandă, care poate evolua ca și mijlocaș. În cariera sa, el a mai jucat pentru Rapid, Juventus București, ALRO Slatina, Petrolul Ploiești, Ethnikos Achna (Cipru), FC Brașov, FC Voluntari și CS Balotești. Coman are 26 de ani și are experiență în Liga I. Olivian Surugiu vine de la Gaz Metan Mediaș, reprezentanta județului nostru pe  prima scenă a fotbalului românesc. El are 27 de ani și este mijlocaș. În cariera sa, Surugiu a mai evoluat pentru Pandurii Târgu Jiu, CSU Craiova, FC Podari, UTA Arad, CSM Rm.Vâlcea și Petrolul Ploiești. ”Surugiu a terminat perioada competițională după Liga a II-a. În principiu este la un nivel în regulă. Coman este un jucător care are un travaliu bun și nu cred că vor fi probleme de readaptare. Suntem mulțumiți de lotul pe care îl avem în momentul de față”, a mai spus Eugen Beza. Pe lângă cei doi, FC Hermannstadt va mai transfera încă 2-4 fotbaliștii. Ca plecări, Dan Roman a părăsit gruparea de pe malul Cibinului. ”Părerea mea este că vor mai veni jucători. Undeva între doi și patru jucători sigur! Este mult mai ușor de discutat cu jucătorii acum decât era la începutul turului. Interesul pe care l-am stârnit în rândul iubitorilor de fotbal este mult mai mare”, a spus Teodor Birț, președintele clubului.

IMG_5185

 

”Am o singură dorință: să promovăm în Liga I”                                                                                

Valentin MacreaFotbaliștii au susținut un antrenament ușor și nu au altceva în gând decât promovarea în Liga I. ”Este o perioadă mai grea, dar este foarte importantă pentru ceea ce urmează și mai ales pentru obiectivele pe care le avem de îndeplinit. Eu privesc următoarea perioadă cu mult optimism! Am o singură dorință: să promovăm în Liga I”, a declarat Răzvan Dâlbea, căpitanul echipei. Pentru atacantul Ștefan Blănaru, promovarea și tricoul de titular sunt principalele dorințe. ”La mulți ani! Sper să am un an 2018 cât mai bun, atât pe plan personal cât și alături de echipă. Când am fost accidentat  în tur a fost o perioadă grea pentru mine. Mi-am revenit, cu toate că nu am fost în cea mai bună condiție…am stat totuși 10 etape, dar sper ca acum în 2018 să prind un tricou de titular și să nu-l mai scap! Ne așteaptă o perioadă grea, cantonamentele și perioada premergătoare cantonamentelor este dificilă, dar sunt sigur că fiecare din colegii mei au mai făcut mișcare în vacanță. Sper ca la meciul cu Călărași să se vadă care este cea mai bună echipă din campionat. Pentru 2018 îmi doresc să fiu sănătos, să joc cât mai mult și să promovăm. De asta am venit fiecare la Sibiu!”, a declarat Ștefan Blănaru.

”Toată lumea se gândește la promovare!”                                                                                                       

Valentin MacreaPreședintele Birț se așteaptă la un retur greu, dar a spus că echipa sa nu are voie să piardă ”trenul” promovării. ”În această parte de campionat vor avea un lucru greu de spus și echipele care se vor lupta la retrogradare. Acestea vor încerca să obțină cât mai multe puncte. Ne așteptăm la un retur greu, dar suntem convinși că avem șanse să ne îndeplinim obiectivul. Toată lumea se gândește la promovare! Suntem conștienți că este trenul nostru și nu avem voie să coborâm din el”, a declarat Teodor Birț, președintele FC Hermannstadt.

Valentin MacreaPrestațiile echipei în liga secundă au crescut mult vizibilitatea clubului în județul nostru. ”Când eram la nivel de Liga a IV-a sau de Liga a III-a nu aveam vizibilitatea pe care o avem acuma și nici nu prezentam un interes foarte mare pentru parteneri și sponsori. Acuma, la început de an am programate câteva întâlniri cu reprezentanții unor companii puternice. În afară de aceștia sunt câțiva care urmăresc o asociere cu noi, din vară, dacă vom reuși să ne îndeplinim obiectivul. Sunt promisiuni frumoase care sunt convins că o să ne ajute. Sunt mulți oameni care au fost impresionați de modul cum am evoluat în acești doi ani și jumătate, iar acest lucru nu poate decât să mă bucure. La nivel de suporteri este foarte importantă susținerea pe care o avem în mediul on-line, pentru că din punctul meu de vedere acolo este un barometru foarte important vizavi de identitatea pe care am încercat să o creăm la acest club”, a declarat Teodor Birț, președintele FC Hermannstadt.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.