Acum citesti:
CSU Sibiu a obținut a 9-a victorie pe teren propriu!
Intreg articolul 2 minute de lectura

CSU Sibiu a obținut a 9-a victorie pe teren propriu!

IMG_5348”Vulturii” și-au menținut seria de invincibilitate pe teren propriu și după etapa cu numărul XIV din Liga Națională de Baschet Masculin. CSU Sibiu a învins pe BC Timișoara la opt puncte diferență, scor 81-73 (16-13; 16-17; 25-18 și 24-25). La meci au asistat peste 2000 de spectatori, arena fiind plină. Atmosfera a fost una frumoasă. Nu același lucru se poate spune despre arbitraj, cei trei centrali ai disputei au avut o zi rea, cu multe erori.

”Aici nu bate nimeni”

Prima repriză a fost una echilibrată, gazdele au condus jocul și au evoluat mai bine, dar oaspeții au ținut meciul aproape, 32-30. Diferența în favoarea învingătorilor s-a făcut încă o dată în sfertul III. Laser, Kinnard și Pratt au fost foarte eficienți în atac, defensiva Timișoarei având momente foarte slabe și nu i-au putut opri aproape deloc. În ultimele zece minute, gazdele și-au menținut avansul și le-au adus o nouă bucurie proprilor fani.  A fost al nouălea succes din tot atâtea posibile pe teren propriu. La final, suporterii galben-albaștrilor au strigat ”Aici nu bate nimeni”, CSU având mari șanse să încheie sezonul regulat fără eșec în Sala Transilvania.

Popa Calotă, cele mai multe puncte

Tyler Laser a fost cel mai bun marcator al gazdelor. Americanul a avut 18 puncte și 4 recuperări. Lawrence Kinnard a reușit 17 puncte, 3 recuperări și 3 assisturi. Ei au fost ajutați de Monyea Pratt, jucătorul numărul I al meciului de gazde. Pratt a avut 14 puncte, 12 recuperări și 10 assisturi. De partea cealaltă, Octavian Popa Calotă a avut cel mai bun joc al său ca adversar al lui CSU. Calotă a marcat 21 de puncte, a recuperat 3 mingi și a dat 2 pase decisive, fiind extrem de agresiv și conectat la importanța disputei.

Cu această victorie, CSU Sibiu a urcat provizoriu pe locul 2 în campionat. Elevii lui Dan Fleșeriu au 10 meciuri câștigate și 4 pierdute. De partea cealaltă, bănățenii au căzut pe poziția a patra, cu 9 partide câștigate și 5 pierdute.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.